Вбивство 5-річного хлопчика у Переяславі-Хмельницькому: з'явилась резонансна деталь

По матеріалам LIGA.net
06.06.2019 · 09:42 · переглядів - 7840

Підозрювані з Переяслав-Хмельницького відмовляються не тільки давати показання, а й проходити аналізи на сп'яніння і наявність слідів пороху на руках

Вбивство 5-річного хлопчика у Переяславі-Хмельницькому: з'явилась резонансна деталь

Примусова експертиза на алкоголь і наявність слідів пороху на тілах поліцейських, яких підозрюють у вбивстві хлопчика в Переяслав-Хмельницькому, не проведено, тому що слідчі не звернулися до суду з таким клопотанням. Про це розповів Hromadske глава регіонального управління Держбюро розслідувань Руслан Марчук.

Не зробили вони цього нібито з тієї причини, що 1 червня був вихідний (субота), і слідчі вирішили, що суд не працює,

Раніше підозрювані відмовилися свідчити і проходити такі тести.

У Переяслав-Хмельницькому поліцейських підозрюють в тому, що 31 травня вони поранили п'ятирічного хлопчика з вогнепальної зброї. Той помер в лікарні. 4 червня суд заарештував підозрюваних Івана Приходька та Володимира Петровца, їх також звільнили. Принаймні один з них раніше не пройшов переатестацію і був звільнений з посади, але пізніше відновився через суд.

У ДБР повідомили, що поліцейські підозрюються за двома статтями: ч.4 ст. 296 (Грубе порушення громадського порядку із застосуванням вогнепальної зброї) і ст. 115 ч. 2 пп. 2, 12 (Умисне вбивство малолітньої дитини, вчинене групою осіб).

Пізніше з'ясувалося, що в справі фігурує неповнолітній.

У справі про вбивство 5-річної дитини в Переяслав-Хмельницькому проходять чотири людини, серед них - неповнолітній. Про це кореспонденту LIGA.net повідомив адвокат сім'ї загиблого хлопчика Олександр Щербина.

Двоє з цих людей - підозрювані, це співробітники поліції, ще один допитаний в якості свідка. Цей третій фігурант, за словами адвоката, не є співробітником поліції.

 - Наскільки мені відомо, двоє з них співробітники поліції, а один з них просто їх товариш, - сказав Щербина.

У якому статусі у справі фігурує неповнолітній, адвокат сказати не зміг.

На питання, чи всі четверо стріляли в той день зі зброї, він відповів: "За свідченнями свідків - так".

Неповнолітній, за словами Щербини, є сином одного з підозрюваних поліцейських. 

Також адвокат розповів, що в день скоєння злочину підозрювані відмовилися проходити огляд на вживання алкоголю. Зараз про те, що поліцейські були п'яні, також відомо зі свідчень свідків.

Під час обшуку були вилучені гільзи і патрони.

 - Зараз зброю, з якого здійснювалися постріли, що не знайдено, його ховають. Хто саме ховає, встановлять органи досудового розслідування, - сказав Щербина.

За словами адвоката, фігуранти "стріляли з ганку будинку в напрямку будинків через поле".

 - Скажімо так, у двох словах, хлопці понапивалися і давай гуляти, - прокоментував Щербина.

У прес-службі ДБР, яке веде розслідування, кореспонденту LIGA.net не змогли підтвердити або спростувати інформацію про те, що фігурантами справи є чотири людини.

Нагадаємо, що днями у кількох містах пройшли акції протесту: учасники вимагали відставки Арсена Авакова. Відповідна петиція про відправлення міністра внутрішніх справ у відставку на сайті президента вже набрала необхідні для розгляду 25000 голосів. Глава МВС заявив що цього робити не збирається. Президент обіцяв "політичну відповідальність" за трагедію.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок