Рада Європи вже не матиме старої ролі: МЗС України висловилось про повернення Росії в ПАРЄ

По матеріалам НВ.Україна
25.06.2019 · 08:42 · переглядів - 458

У МЗС України заявили, що прийнята ПАРЄ резолюція, яка дозволяє повернути делегацію РФ, є неприпустимою поступкою Москві, яка з 2014 року здійснює збройну агресію проти України, грубо порушуючи норми і принципи міжнародного права, в тому числі статуту Ради Європи

Рада Європи вже не матиме старої ролі: МЗС України висловилось про повернення Росії в ПАРЄ

У заяві українського зовнішньополітичного відомства підкреслюється, що ухвалення даної резолюції є "свідченням відходу від задекларованих стандартів, принципів і цінностей Ради Європи в результаті безпрецедентного тиску і фінансового шантажу з боку Російської Федерації".

 - На жаль, це сталося в результаті відвертого потурання з боку низки країн, керівництво яких, з одного боку, підкреслює необхідність припинення російської агресії проти України, а з іншого - заохочує агресора, йдучи йому на поступки, - йдеться в заяві.

У МЗС зазначили, що позбавивши себе можливості використовувати більш дієві санкції, Асамблея значно послабила свою роль в сучасній європейській політиці, а потім і здатність ефективно захищати верховенство права, права людини і демократію в усіх державах-членах Ради Європи.

 - Прикро констатувати сьогодні, коли Рада Європи відзначає свою 70-ту річницю, що Парламентська Асамблея втратила свій авторитет, і Організація не може грати роль, якої її наділили батьки-засновники, - додали в МЗС.

Варто зазначити, що як і раніше немає реакції президента Володимира Зеленського, який дистанціювався від ситуації в ПАРЄ.

Українська делегація заявила, що після такого рішення може призупинити свою участь в ПАРЄ.

Перед цим на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи відхилили пропозицію делегації України розглянути поправки до резолюції по поверненню РФ в організацію.

Парламентська асамблея Ради Європи позбавила делегацію Росії права голосу в січні 2015 року через агресію проти України. З тих пір російські представники чинили тиск на ПАРЄ, намагаючись домогтися скасування санкцій. Зокрема, з кінця червня 2017 року російська сторона призупинила сплату внесків до Ради Європи до відновлення повноважень делегації.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок