Україна відкликає посла при Раді Європи

По матеріалам LIGA.net
25.06.2019 · 16:33 · переглядів - 687

Глава МЗС Павло Клімкін підкреслив, що Україна «відкликає посла при Раді Європи для консультацій, стратегія зрозуміла»

Україна відкликає посла при Раді Європи

Призупинення участі України в ПАРЄ - це цілком логічний крок. Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін, повідомляє Європейська правда.

 - Але не назавжди, щоб не віддавати СЕ на розтерзання Росії і її друзям. Набагато складніше, власне, з Радою Європи. Це наш юридичний і людський обов'язок - брати участь в його механізмах захисту прав людини. Хоча арсенал цих механізмів далеко не ідеальний, але він важливий, - зазначив Клімкін.

Він вважає, що в усьому іншому РЄ втратив нашу довіру, і відновити його буде надзвичайно складно.

 - З лідера зусиль щодо захисту прав людини організація перетворилася в простого менеджера, причому такого собі. Тому відкликаємо нашого посла при Раді Європи для консультацій. Стратегія зрозуміла, тактика теж, але доточив разом, - підкреслив глава МЗС.

Міністр у цілому позначив шість тез від МЗС про повернення Росії в ПАРЄ.

 - Прикро, що все це сталося при французькому головуванні в РЄ. Бути країною-засновником нормандського формату і розгортати червону доріжку перед російськими депутатами без виконання РФ жодного з умов - це, вибачте за мій французький, повний mauvais ton. Просто тотальний когнітивний дисонанс, який ще відгукнеться всій Європі, - сказав він.

Клімкін додав, що "по-людськи йому Рада Європи, всю Європу і навіть кожного окремо з тих, хто голосував за видачу цієї індульгенції російської делегації, дуже шкода".

 - Компроміси з совістю ніколи нічим хорошим не закінчуються, - зазначив він.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок