Бердянський виконком спростовує слова Валерія Баранова сказані під час інтерв'ю

По матеріалам пресс-службы исполкома
18.07.2019 · 08:32 · переглядів - 3516

Про діяльність “неіснуючого“ відділу виконкому: реальні факти та цифри

Бердянський виконком спростовує слова Валерія Баранова сказані під час інтерв'ю

Чи існує у виконавчому комітеті відділ інвестицій? Чи є залучені кошти міжнародних проектів та програм у розвиток міста за останні роки? На ці питання в ефірі одного з центральних телеканалів впевнено, але безпідставно відповів, що “ні” екс-міський голова Валерій Баранов. Щороку відділ інвестиційної та міжнародної діяльності виконкому, а з 14 травня 2019 року відділ має нову назву – відділ муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту, звітує на засіданні виконкому про результати своє роботи (Звіт відділу за 2017р та Звіт за 2018р)

Проте спеціалісти відділу ще раз нагадують про основні результати співпраці Бердянська із міжнародними проектами за останні три роки.

Протягом 2017-2018 року реалізовано проект «Створення комплексної системи надання допомоги вимушеним переселенцям із зони АТО та громаді м. Бердянськ» у рамках Грантової програми Європейського Союзу «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні» (проект відібрано у 2015 році).

Загальний бюджет проекту – 1 120 тис євро, грантові кошти – 1 003 тис. євро.

Проект включає реконструкцію та повне оснащення двох об’єктів:

  • будівлі по вулиці Земській, 38, у якій створено Інтегрований центр підтримки шляхом розміщення у вищезазначеній будівлі відділу молоді та спорту; Бердянського міського центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді, служби у справах дітей, а також КУ «Територіальний центр надання соціальних послуг». Інтегрований центр підтримки відкрито 19 липня 2018 року;
  • будівлі по вул. Європейській, 68-А, в якій створено новий дитячий садок та реабілітаційний центр для дітей-інвалідів. Реконструйовану будівлю відкрито 1 березня 2019 року за участі віце-президента ЄК Валдіса Домбровскіса.

Проект «Надання допомоги особам з інвалідністю віком від 18 років шляхом створення відділення соціально-медичної реабілітації» (Грант ФДРМ №TF04 3307).

Відібрано для реалізації за грантові кошти Світового банку у січні 2018 року (грантові кошти – 121,8 тис. USD, загальна вартість проекту – 152,1 тис. USD).

Реалізується з квітня 2018 року по теперішній час.

Співпраця з Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ (при підтримці Уряду Німеччини)

2017-2018 роки

  1. реалізовано проекти капітального ремонту 4 шкіл міста (ЗОШ №№ 1 (урочисте відкриття 17.05.18), 2, 4 (урочисте відкриття 16.01.18) , 11) – 49,4 млн грн;
  2. реалізовано проект реконструкції стадіону ЗОШ №3 (9,1 млн грн).
  3. отримано майна установами міста на загальну суму 3,4 млн грн.

2018-2019 роки

  1. реконструкція будівлі для створення Центру допомоги жінкам, постраждалим від насильства (Центр засновано у 2019 році в рамках реалізації угоди від 29.12.2017 року між Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ, Представництвом Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) в Україні та виконавчим комітетом Бердянської міської ради). Орієнтовна вартість реконструкції 5 млн грн. Центр відкрито 11 квітня 2019 року.
  2. реконструкція приймально-діагностичного відділення міської лікарні в рамках реалізації угоди про співпрацю від 08.12.2018 року. Орієнтовна вартість реконструкції 6 млн грн. Проект триває. Завершення реконструкції – вересень 2019 року.
  3. отримано майна установами міста в рамках проектів «Розвиток соціальної інфраструктури у зв'язку із збільшенням кількості ВПО» і «Зміцнення спроможності українських територіальних громад до прийняття внутрішньо переміщених осіб в Україні» на загальну суму 1,2 млн грн.

КУ «Центр первинної медико-санітарної допомоги» в рамках гранту Світового банку отримала комп’ютерне обладнання на суму 1,7 млн грн.

У рамках співпраці з програмою «U-LEAD з Європою» м. Бердянськ є учасником наступних проектів:

  • «Розвиток електронного урядування, е-рішення для ОТГ»;
  • «Співробітництво сільських та міських громад – уможливлюючи майбутнє для більшості можливостей місцевого економічного розвитку».

30.05.2019 року за участі Заступника Голови Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), бюро Європи та Євразії Марго Елліс відбулось офіційне підписання Меморандуму про співробітництво між USAID та містом Бердянськ щодо участі у Проекті USAID «Економічна підтримка Східної України» (до 31 липня 2023 року).

Співпраця передбачає три основні напрями діяльності: стабілізація місцевої економіки, відновлення інфраструктурних об’єктів, розвиток малих і середніх підприємств, підвищення віри населення в економічний успіх Східної України.

У рамках співпраці з Проектом міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (Проект ПРОМІС):

  • протягом 2016-2019 років реалізується проект «Громадський бюджет – ефективна система взаємодії влада-громада». Внесок проекту ПРОМІС – 128,7 тис. грн.;
  • у 2018 році розроблено Стратегію розвитку м. Бердянська до 2027 року; Маркетингову та Комунікаційну стратегії.
  • у 2018 році укладено угоду про реалізацію проекту «Відеонагляд на вулицях Бердянська – запорука безпечного туризму» бюджет внеску Проекту «ПРОМІС» – 260,6 тис. грн.
  • у червні 2019 року розпочато роботу з розробки «Інвестиційного паспорта міста» та «Гіда інвестора».

Вивчати досвід Бердянська щодо залучення інвестицій у соціальну сферу у квітні 2019 року приїздили представники органів місцевого самоврядування трьох областей.

У липні 2019 року в рамках реалізації програми «Кусаноне» проект посольства Японії в Україні «Придбання сучасного обладнання для організації ендоскопічної допомоги в приймально-діагностичному відділенні лікарні м. Бердянська» пройшов перший етап відбору. Вартість проекту – 2,3 млн грн.

Тільки протягом 2019 року проведено 14 офіційних та 17 робочих заходів за участі фахівців представництва ЄС в Україні, Європейського інвестиційного банку, USAID, UNDP, GIZ, U-LEAD, з Європою, Агенції ООН у справах біженців, Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, Мінрегіонбуду, Українського фонду соціальних інвестицій.

Репутація міста як надійного партнера для міжнародних організацій та фондів після подібних висловлювань та оцінок, зазначених на початку матеріалу, може бути поставлена під загрозу. Виконавчий комітет звертається до всіх учасників передвиборчого процесу, громадських діячів та публічних осіб: "Якщо вам не байдужа репутація Бердянська - поширюйте, будь ласка, лише перевірену інформацію про наше місто". Додамо, що відповідний лист було направлено до ведучого телевізійної програми Матвєя Ганапольского.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок