Госпсуд Києва «замінували» перед дебатами по справі ПриватБанка

По матеріалам ЛІГА.Фінанси
17.10.2019 · 11:16 · переглядів - 117

Анонім повідомив про замінування суду, де проходить слухання у справі про повернення акцій ПриватБанку Коломойському і Боголюбову

Госпсуд Києва «замінували» перед дебатами по справі ПриватБанка

Невідомий повідомив про замінування Господарського суду Києва в день дебатів за позовом про повернення акцій Приватбанку колишнім власникам Ігорю Коломойському і Геннадію Боголюбову, які були призначені на 10:30 ранку 17 жовтня. Про це повідомляє прес-служба суду.

 - На місце події виїхали слідчо-оперативна група управління поліції, кінологи і вибухотехніки. З приміщення суду були евакуйовані працівники та відвідувачі. Про відновлення роботи суду буде повідомлено додатково, - сказано в повідомленні.

За інформацією LIGA.net, рішення у справі суд міг винести сьогодні після дебатів.

Початок розгляду справи по суті було заплановано ще на 24 вересня, але засідання двічі переносили. Коломойський і підконтрольна йому з Боголюбовим кіпрська компанія Triantal Investments вимагають визнати недійсним договір купівлі-продажу ПриватБанку між Міністерством фінансів в процесі націоналізації, а також повернути їм акції банку.

Раніше, 8 жовтня Господарський суд Києва під головуванням судді Людмили Шкурдової закінчив стадію з’ясування обставин у справі та призначив судові дебати на 10:30 17 жовтня. Предмет судової суперечки — договір, за яким держава за 1 грн отримала у власність акції ПриватБанку в процесі націоналізації. Позивачами є Ігор Коломойський і TRIANTAL INVESTMENTS LTD — кіпрська компанія, яка володіла одним з найбільших пакетів акцій Приватбанку до його націоналізації. Її бенефіціарами є Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов. Відповідачі: Мінфін, Нацбанк України, Фонд гарантування вкладів фізосіб, Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку, ПриватБанк, Укргазбанк, Укрексімбанк, ТОВ «Солід Дніпро».

15 жовтня ПриватБанк отримав важливу перемогу в Апеляційному суді Лондона і Уельсу. Цей суд задовольнив апеляцію банку на рішення Високого суду Лондона про невідповідність юрисдикції позову до Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова та шести компаніям.

Приватбанк був націоналізований в грудні 2016 року. Держава докапіталізувала його на 155 млрд грн. Портфель непрацюючих кредитів Приватбанку, який класифікується як пов’язаний з попередніми власниками, на 31 грудня 2018 року оцінюють у 212,795 млрд грн.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок