Загальнобудинкові лічильники води – влада ухиляється від фінансової компенсації

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
14.11.2019 · 15:34 · переглядів - 1286

В черговий раз, вже на сесії Бердянської міської ради, обговорили проблеми встановлення загальнобудинкових лічильників води. Керівництво міста всіляко уникає прямої відповіді на питання – чи буде компенсовано встановлення лічильників за кошти бюджету.


«Листи щастя» від водоканалу не на жарт схвилювали громадськість. Встановлення лічильників, вартість яких обраховується десятками тисяч гривень з повідомленнями про примусове стягнення з мешканців вартості приборів, багатьох бердянців шокували. Тому дане питання раз за разом підіймається на різного роду нарадах в мерії і в депутатському корпусі.

В ході обговорення даної проблеми на черговій сесії міської ради Володимир Чепурний непрозоро натякнув – коштів в бюджеті наступного року ледь вистачатиме на покриття основних видатків. Тому депутатам варто визначитись, куди доцільніше спрямувати кошти в наступному бюджетному році.

За інформацією заступника міського голови Григорія Горячова, вартість встановлення лічильників на багатоквартирні будинки міста становитиме для бюджету близько 16 мільйонів гривень. Натомість, депутат Олександр Свідло запропонував порекомендувати головам ОСББ включати даний захід в програми з «теплих кредитів» і ці кошти будуть компенсовані державним і міським бюджетами. В такому випадку у виграші залишаться всі – і абоненти, і водоканал, який виконає вимоги Закону.

Кінцевого рішення з даного приводу не прийнято. Проблема ще не один раз стане темою гарячих дискусій в мерії.




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок