Мінісоцполітики готує нововведення. Як зміняться правила оформлення субсидій

По матеріалам НВ.Бізнес
13.12.2019 · 14:26 · переглядів - 460

З 1 січня наступного року споживачі зможуть в будь-який момент переводити субсидії з готівкової форми в безготівкову і - навпаки


Міністерство соціальної політики планує внести зміни в правила видачі субсидій. Відповідний порядок вже розроблений і узгоджується, розповідав на брифінгу для ЗМІ заступник міністра соцполітики Віталій Музиченко. Затвердити документ повинен Кабінет міністрів.

Відомство хоче дозволити одержувачам соціальної допомоги міняти форму виплат субсидій в будь-який момент.

 - Планується, що зміни вступлять в силу з 1 січня наступного року, - уточнив Музиченко.

Визначати, в якій формі отримувати субсидію, споживачі можуть і зараз. Але тільки ті, хто подає заяву на оформлення соціальної допомоги до 15 жовтня, а також вказують контакти свого банківського рахунку. Після початку опалювального сезону вносити зміни вже неможливо.

В цьому році субсидії оформили понад 3 млн домогосподарств, тоді як в минулому році їх було більше - близько 4 млн. У жовтні та листопаді органи соціального захисту отримали на 60% менше звернень на оформлення допомоги в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

 - Якщо споживачі звертаються за отриманням субсидій в період до двох місяців після початку опалювального сезону, то компенсація буде виплачуватися з початку опалювального сезону. Але якщо заяву буде зафіксовано, наприклад, в січні, то субсидію будуть платитися з моменту подачі документів, - говорить Віталій Музиченко.

У листопаді, за даними міністерства соціальної політики, виплачено 3,1 млрд грн в готівковій та 191 млн в безготівковій формі. Середній розмір субсидії становить 1,4 тис. грн на домогосподарство.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок