Боротьба з корупцією. В Україні запустили е-кабінет забудовника

По матеріалам ЛІГА.Бізнес
13.12.2019 · 14:40 · переглядів - 152

За словами прем'єра, е-кабінет забудовника - повністю автоматизовані послуги, що надаються миттєво і без участі чиновника

Боротьба з корупцією. В Україні запустили е-кабінет забудовника

В Україні запрацював електронний кабінет забудовника. Це перший крок уряду до знищення корупції в будівельній сфері. Про це заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук, повідомляє прес-служба уряду.

 - Впроваджуємо електронний кабінет забудовника. Це - повністю автоматизовані послуги, що надаються миттєво і без участі чиновника. Наша команда робить все, щоб в країні зникла корупція. І чим швидше переведемо державу в смартфон, тим менше буде корупції на побутовому рівні, а сервіси стануть якісні, - підкреслив прем'єр.

Гончарук зазначив, що запуск е-кабінету буде проходити в декілька етапів. На першому передбачено надання послуг з отримання документів для житлових і промислових будівель (до чотирьох поверхів), для об'єктів лінійної інфраструктури і навіть для доріг (клас наслідків СС1). Це буде стосуватися всіх етапів будівництва: підготовчих і будівельних робіт, а також прийняття будівлі в експлуатацію.

 - На наступному етапі, вже через кілька місяців будуть доступні онлайн-послуги щодо об'єктів, по класу відносяться до об'єктів з середніми (СС2) і значними (СС3) наслідками, - уточнюється в повідомленні.

В уряді зазначили, що вже зареєстровано наказ, що регламентує роботу електронного кабінету. Онлайн-сервіс доступний за посиланням: https://e-dabi.gov.ua/, через вхід в особистий кабінет.

Повідомляється, що подача повідомлення в паперовому вигляді залишатиметься доступною і займе, як і раніше, п'ять робочих днів, а декларацій - десять. Тоді як через електронний кабінет забудовника рішення будуть прийматися автоматично - до п'яти секунд замість 5-10 днів - і відправлятися на електронну пошту заявника.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок