Тендер на реконструкцію бердянського колектору тим же складом учасників переграли повторно на користь Пономарьова

По матеріалам Наші гроші. Запоріжжя
18.02.2020 · 08:28 · переглядів - 3039

КП “Бердянськводоканал” Бердянської міськради 17 лютого уклав угоду з ТОВ “Бердянськбудтрест” на реконструкцію частини самопливного каналізаційного колектора вартістю 28,25 млн грн.


Про це повідомляється у системі електронних закупівель “Прозоро“.

Мають, зокрема: улаштувати піщану основу під трубопроводи, ущільнити ґрунт пневматичним трамбівками, улаштувати підстилаючі щебеневі та бетонні шари, укласти нові трубопроводи, каналізаційні колодязі, установити плити днищ та перекриття, встелити нове дорожнє покриття та тротуари. Реконструювати планують частину колектора: від колодязя №1, розташованого біля камери гасіння напору КНС№5, до колодязя №23, біля вул. Я. Мудрого. Строк виконання робіт встановлений кінцем 2020 року.

Єдиним конкурентом переможця на тендері було ТОВ “ТБК – Полімер” з менш вигідною пропозицією.

Варто додати, наприкінці 2019 року вже проводили тендер на реконструкцію цієї ж ділянки колектору. Тоді виграло також ТОВ “Бердянськбудтрест” з ціновою пропозицією 28, 48 млн грн. Єдиним конкурентом тоді було також ТОВ “ТБК – Полімер”. Втім, цю угоду розірвали за згодою сторін також 17 лютого.

Вказаний колектор реконструюють після низки аварій, які трапилися тогоріч. Загалом на програму з реконструкції колектору необхідно 136 млн грн.

Після вказаних аварій міський голова Бердянська Володимир Чепурний дякував, зокрема, народному депутатові Олександру Пономарьову у допомозі з усунення наслідків аварії: “Дякую їм та народному депутату Олександру Пономарьову, який допоміг забезпечити місто усім необхідним для роботи у цій ситуації”.

Володимир Чепурний обирався на посаду міського голови від партії “Наш край”, самого Чепурного ЗМІ називають ставлеником Олександра Пономарьова, а саму партію “Наш край” в районі – підконтрольною цьому народному депутатові.

До всього, сам Пономарьов розміщував у місцевих ЗМІ рекламні матеріали про власну вимогу до уряду запланувати кошти на реконструкцію колектору.

скрин с сайта

ТОВ “Бердянськбудтрест” зареєстроване на “Азовську регіональну лабораторію сертифікаційних випробувань мастил та олив” (90%) та Компанію з управління активами “Славутич-інвест” (10%). Фірмою “Азовська регіональна лабораторія сертифікаційних випробувань мастил та олив” (Азовлісма) володіє Світлана Векленко, яка бізнес-зв’язками пов’язана з народним депутатом Олександром Пономарьовим. Єдина публічна згадка про Векленко з’явилася тогоріч, коли журналісти зафіксували переписку в парламенті Олександра Пономарьова з абонентом на ім’я “Векленко Света”.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок