Політичне шулерство або як міська влада «пошила в дурні» громаду

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
27.02.2020 · 18:45 · переглядів - 1896

Міська рада не ухвалила Положення про наглядові ради на комунальних підприємствах


Питання, про яке в Бердянську говорять вже більше 3-х років, в черговий раз завершилось нічим. Передісторію питання і політичні баталії довкола нього напередодні сесії – в нашому попередньому матеріалі.

Більше двох годин представники влади, депутатського корпусу і громадськості на черговій сесії обговорювали дане питання. Тривалі суперечки призвели до тупікової ситуації, коли депутати спочатку проголосували за основу за Положення, потім не підтримали жодної поправки і, в підсумку, взагалі провалили підсумкове голосування.

Так чи інакше склалось стійке враження, що абсолютна більшість депутатів не орієнтується в питанні, що в черговий раз засвідчує рівень підготовки обранців до сесій міської ради. Однак, ряд конструктивних зауважень, все ж, пролунали. Зокрема, Олександр Свідло влучно підкреслив, що більш ніж як дві години взаємних суперечок засвідчили лише формальність винесення даного проекту рішення на розгляд депутатів, адже цілий ряд принципових моментів залишились неузгодженими і кожен з них викликав палку дискусію. Депутат запропонував дозволити утворювати наглядові ради не лише на комунальних підприємствах сфери ЖКГ, а й на інших установах, власником яких є Бердянська міська рада. До того ж, аргументи влади і деяких депутатів про кваліфікацію майбутніх членів наглядових рад виглядають дивно, коли сьогодні керівники підприємств в своїй більшості не мають профільної освіти. Поправка Свідло, як і інші, необхідної кількості голосів для затвердження не набрала.

Інший депутат Віктор Цуканов, знову відзначився, запропонувавши просто перейменувати проект рішення і затвердити намір про прийняття Положення про наглядові ради. І це вже після голосування за винесений проект рішення за основу! Відзначилась і вся фракція «Солідарності», до якої входить Віктор Цуканов, так, її лідер в міськраді Євген Георгієв зазначив, що депутати даної політичної сили підтримують створення наглядових рад, однак голосувати за відповідне рішення сьогодні вони не будуть...

В кінцевому результаті Проект необхідної кількості голосів не набрав. Тепер повторно він може бути винесений на квітневу сесію.

Багатосерійний серіал під назвою «Наглядові ради в Бердянську» в черговий раз продемонстрував вміння влучно застосовувати політичні технології представниками «корпорації» в протистоянні з громадськістю. Влада свого домоглась – час затягнуто, роботу зімітовано, кінцевий результат відсутній. В справі політичне кредо нинішньої влади – «менше робити – більше говорити». 




Останні новини Бердянська
сьогодні, 16 квітень, вівторок 2024
вчора, 15 квітень, понеділок 2024
13 квітень, субота 2024
12 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок