Профдезінфекція міського транспорту. Підприємці категорично відмовились виконувати рішення ТЕБ та НС

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
13.03.2020 · 17:37 · переглядів - 8492

В мерії відбулась нарада з перевізниками з приводу необхідності проведення професійної обробки салонів міського транспорту дезінфікуючими засобами. За власний рахунок бізнесмени категорично відмовились це робити.


Рішення комісії з ТЕБ та НС – обов’язкове для виконання

Заступник міського голови Григорій Горячов, який головував на засіданні, спробував пояснити бізнесменам – рішення комісії з ТЕБ та НС обов’язкове до виконання для всіх суб’єктів господарювання! Перевізникам нагадали, що серед іншого, комісією визначено – проводити санітарну обробку в салонах транспортних засобів не менше ніж кожні дві години!

Зі свого боку бізнесмени заявили, що власними силами вони вже організовують провітрювання салонів і за свій рахунок з січня обробляють підлогу та поручні дезінфікуючим засобом. Всі ці заходи вони виконують, тому що піклуються про містян і розуміють всю небезпеку вірусу. В той же час, на їх думку, доки в Бердянську не зафіксовано жодного випадку на захворювання смертельним вірусом, цих заходів достатньо. В разі ж, якщо ситуація погіршиться, владою має бути розроблено чіткий алгоритм дій, який буде необхідно запроваджувати. Під ці заходи розробити спеціальну Програму, виконання якої підкріпити фінансуванням з міського бюджету.

На думку підприємців, заходів з дезінфекції, які вони, нібито, виконують достатньо і це є виконанням рішення комісії з ТЕБ та НС. І взагалі, застосовувати до них словосполучення «ви зобов’язані» представники влади не мають жодного права. Такі звороти вкрай обурили монополістів ринку транспортних перевезень, які в цьому бізнесі працюють по 20 років.

Не оминули перевізники нагадати, що тарифи на проїзд в міському транспорті не переглядались вже два роки!!!

Санітарна обробка має проводитись не тільки в громадському транспорті

Під час емоційної дискусії і повідомлень про «зубожіння» перевізників, від підприємців пролунало достатньо ґрунтовне зауваження. Чому виконання заходів з профдезінфекції вимагають лише від громадського транспорту? Чому на комісію не запросили служби таксі? Чи проводиться перевірка дотримання вимог ТЕБ та НС в Пенсійному фонді, Єдиному офісі, виконкомі, супермаркетах та інших місцях масового скупчення людей? Якщо влада вимагає від підприємців реалізації таких заходів, подібний контроль повинен буде і до інших суб’єктів господарювання.

Заступник міського голови Григорій Горячов запевнив, що всі зауваження слушні і мерія вже працює в даному напрямку.

Брешуть? Чи не вміють рахувати?

За озвученими тарифами керівника комунального підприємства, обробка одного квадратного метра дезінфікуючими засобами становить 4 грн. 22 коп. за один квадратний метр. За підрахунками перевізників для одного автобусу це обійдеться в 100 гривень. Враховуючи, що на одному маршруті курсують 10-15 транспортних засобів, в разі професійної обробки автобусів один раз на день, підприємцям необхідно буде заплатити 1000-1500 гривень. Таку сума для них просто непідйомна, заявили в один голос перевізники.

З іншого боку є цікавий момент. За словами одного з перевізників флакон одного дезінфікуючого засобу, яким, нібито, зараз обробляють салони, коштує 330 гривень. Вистачає його на 3 автомобілі. Для обробки 15 автомобілів, виходить, ці ж підприємці і так вже витрачають на день 1650 гривень!!!

А тепер запитання – якщо на сьогодні підприємці, які так сильно піклуються про здоров’я своїх пасажирів, вже витрачають по 1650 гривень на день для санітарної обробки салонів, то чому 1500 гривень професійної роботи фахівців для цих же підприємців непідйомна сума? На нашу думку, все просто – ніхто не закуповує ці дезінфікуючі засоби і ними автобуси не обробляє!

Результат засідання – відсутність результату

В підсумку, дійти згоди підприємцям і представникам влади не вдалось. Бізнесмени чітко заявили – за власний кошт робити цього вони не будуть. Якщо мерія профінансує роботу КП «Профдезінфекція» перевізники готові надати свої транспортні засоби під обробку. Всі інші варіанти професійної обробки автобусів – виключені. Натомість підприємці продовжать власними силами дезінфікувати салони, як це вони, начебто, роблять зараз.

Враховуючи вищенаведене, всім, хто всерйоз побоюється поширення коронавірусу в Бердянську краще утримуватись від пересування містом громадським транспортом. Як стало зрозуміло з сьогоднішнього засідання, пересування в бердянських автобусах куди більш небезпечне, ніж зустріч на вулицях міста «італійців з італійського судна, яке зайшло в порт»…




Останні новини Бердянська
сьогодні, 28 березень, четвер 2024
вчора, 27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок