В Бердянську посилили карантинні заходи

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
17.03.2020 · 17:59 · переглядів - 9809

На засіданні комісії з ТЕБ та НС посилено карантинні заходи на території Бердянської ОТГ


За офіційними даними медиків на території Бердянської ОТГ не зафіксовано жодного випадку захворювання на коронавірус. Декілька підозр, після проведених аналізів, не підтвердились.

Так, в місті з 17.03 припиняють роботу всі заклади громадського харчування, тренажерні зали, розважальні центри і т.п. З певними обмеженнями працюватимуть продовольчі ринки - кожну години поверхні торговельних рядів повинні дезінфікуватись, продавців зобов'язали працювати в медичних масках. Варто відзначити, що головний санітарний лікар Олександра Кікарош декілька разів підкреслювали, що на період карантину залишати працюючими ринки не правильно. Однак, членами комісії ухвалено рішення обмежитись, поки що, означеними превентивними заходами.

  • Припиняється прийом громадян в ЦНАПі, Єдиному офісі, виконкомі. Фахівцям виконавчого комітету рекомендовано надавати послуг через інтернет та пошту.
  • Мешканцям забороняється пересування громадськими місцями без крайньої потреби.
  • Обмежується транспортне сполучення між населеними пунктами Бердянської ОТГ.
  • В громадському транспорті дозволяється пересуватись мешканцям групами не більше 10 осіб.
  • Салони транспортних засобів та зупинки мають піддаватись дезінфекції.
  • Соціальні працівники продовжать надавати допомогу людям з обмеженими можливостями на дому з дотриманням заходів індивідуального захисту.
  • На період дії карантину установам, які надають комунальні послуги заборонено відключати боржників.

За порушення Закону, Постанов Кабміну і рішень комісій з ТЕБ та НС передбачається застосування штрафних санкцій від 1000 до 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. За виконанням рішення комісії буде стежити спеціально створена робоча група.

На завтра, 18 березня скликається позачергова сесія Бердянської міської ради, на якій буде виділено кошти з міського бюджету на впровадження заходів з профілактики поширення коронавірусу в Бердянську.

Тэги: вірус



Останні новини Бердянська
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок