В Бердянську на порушників правил карантину чекають чималі штрафи

По матеріалам пресс-службы исполкома
18.03.2020 · 11:24 · переглядів - 12466

Уранці у вівторок, 17 березня, депутати Верховної Ради на позачерговому засіданні прийняли закон про заходи для запобігання поширенню коронавірусу. Тепер за порушення правил карантину українці повинні будуть заплатити штраф від 17 000 гривень.


Так, за порушення правил карантину та рішень органів місцевої влади українці повинні будуть сплатити штраф у розмірі від 17 000 до 34 000 грн, а для посадових осіб сума складе - 34 000 - 170 000 грн. За порушення санітарних норм і правил щодо запобігання інфекційним захворюванням штрафи в розмірі 17 000 - 51 000 грн або арешт на строк до 6 місяців / обмеження волі на строк до 3 років / позбавлення волі на строк до 3 років. У разі, якщо порушення санітарних норм і правил спричинять за собою смерть людини або тяжкі наслідки, то винний може отримати від 5 до 8 років в'язниці.

Нагадуємо бердянцям, що розпорядженням міського голови створена робоча комісія, яка постійно перевірятиме дотримання карантинних заходів суб’єктами господарювання. Тож, задля недопущення розповсюдження коронавірусу у нашому місті, збереження життя та здоров’я мешканців просимо неухильно дотримуватися обмежувальних карантинних заходів.

Також прийнятий закон надає українцям право в умовах карантину працювати дистанційно або отримати відпустку. Медперсонал і інші працівники, які займаються ліквідацією епідемії коронавірусу, відповідно до закону, повинні отримати надбавки.

Документ передбачає оперативну закупівлю товарів, робіт і послуг, необхідних для ліквідації та недопущення епідемії коронавірусу, через переговорну процедуру, скорочену до одного дня.

На період встановлення карантину та 30 днів з дня його скасування забороняється припинення / призупинення надання українцям житлово-комунальних послуг у разі їх несплати (в тому числі в неповному розмірі) і примусове виселення з житла. Діяти норми будуть протягом трьох місяців після опублікування закону.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок