Шмигаль: Не повинно бути ілюзій, що в травні закінчився карантин - і ми все забули

По матеріалам ЛІГА.Новини
22.04.2020 · 09:58 · переглядів - 2715

За словами прем'єра Дениса Шмигаля, українцям - як і всьому світу - доведеться навчитися жити в нових реаліях, і це щонайменше на два наступних роки

Шмигаль: Не повинно бути ілюзій, що в травні закінчився карантин - і ми все забули

Плани про закінчення нинішнього карантину 11 травня не значать, що режим точно почнуть послаблювати на наступний день, після чого все повернеться до того, як було. Можливо, все триватиме, в тому числі з подальшими карантинами, щоб погасити майбутні спалахи коронавіруса, розповів РБК-Україна глава уряду Денис Шмигаль.

За його словами, Всесвітня організація охорони здоров'я передбачає - і влада з цим згодна, - що наступні два роки ми будемо жити в умовах протистояння коронавірусу і збереження життя / здоров'я людей.

 - Тому тут не повинно бути ілюзій, що в травні місяці закінчився карантин, і ми всі вийшли і все забули. Всі країни, які успішно подолали перший пік захворюваності, сьогодні стоять на порозі наступних піків. <...> Тому ілюзії, що Україні вдалося утримати першу хвилю і що все в порядку, немає. Потрібно вчитися жити в нових умовах, - підкреслив він.

Це, перерахував Шмигаль, цілий ряд речей, з якими "треба навчитися жити щодня щонайменше наступних два роки": дотримуватися масочного режиму, соціальної дистанції, правил дезінфекції, поведінки в транспорті, громадських місцях і магазинах.

 - Поки що ми розглядаємо 11 травня як такий бажаний рубіж, після якого ми очікуємо отримувати позитивні дані, і жити в більш м'якому режимі. Але не факт, що так і буде, - резюмував він.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок