Не вам мене повчати: Аваков у Раді відмовився вибачатися за злочини поліцейських

По матеріалам НВ Україна
05.06.2020 · 12:38 · переглядів - 1538

Глава МВС Арсен Аваков під час звіту у Верховній Раді відмовився вибачатися за злочини працівників поліції


До цього його на тлі зґвалтування у Кагарлику та інших резонансних справ за участю правоохоронців закликала народний депутат від партії Голос Інна Совсун.

 - Ми почули відповіді, але не почули визнання вашої персональної відповідальність за те, що батьки Кирила Тлявова не побачили покарання людей, які вбили їхню дитину. Я хочу, щоб ви зараз з цієї трибуни вибачилися перед батьками Тлявова і дівчиною, яку 4 години ґвалтували у Кагарлику, — заявила вона.

У свою чергу Аваков відповів, що не повинен цього робити.

 - Я не буду робити того, що ви хочете, я буду робити те, що повинен робити. І те, що я повинен зробити, я зроблю… Тому не треба спекулювати, пані Совсун, не треба грати політичними дивідендами на трагедії, раджу вам. І не вам мене повчити, як то кажуть, батьківщину любити, — сказав він.

Нагадаємо, 5 червня під Верховною Радою, куди Авакова покликали для звіту щодо роботи МВС, зібрався мітинг з вимогою його відставки.

При цьому, як повідомляє НВ.Україна, один з учасників мітингу за відставку Авакова під Радою підпалив себе на знак протесту. Ним виявився житель Нової Каховки Юрій Ляшенко, який скаржився на рейдерське захоплення його будівлі. Чоловіка вчасно загасили присутні на місці поліцейські та інші мітингувальники. За словами Ляшенка, зараз у його будівлі шиють так звані «рюкзаки Авакова», на знак протесту проти чого він й вирішив себе підпалити.

Скандал навколо міністра розгорівся після цілої низки резонансних справ, зокрема, зґвалтування у відділенні поліції Кагарлика 26-річної жінки, яку викликали туди як свідка.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок