На четвертому році розгляду справи Бердянський суд осудив Миколу Ільїна

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
03.08.2020 · 12:31 · переглядів - 4753

3-го серпня голова Бердянського міськрайонного суду Сергій Морока визнав винним Миколу Ільїна у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 279 КК України та призначив штраф. Від покарання обвинуваченого звільнено у зв'язку із закінченням строку давності.

На четвертому році розгляду справи Бердянський суд осудив Миколу Ільїна

З 2017-го року тривав судовий розгляд кримінальної справи проти Миколи Ільїна. Нагадаємо, екс-керівника Бердянського морського торговельного порту обласна прокуратура звинувачувала у зловживанні владою та службовим становищем та в умисних діях на користь державного підприємства. В ході судового розгляду сторона захисту довела абсурдність пред'явленого звинувачення і прокуратура перекваліфікувала справу, застосувавши більш м'яку статтю Кримінального кодексу.

Стаття 279 ККУ - Блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства.

Блокування транспортних комунікацій шляхом влаштування перешкод, відключення енергопостачання чи іншим способом, яке порушило нормальну роботу транспорту або створювало небезпеку для життя людей, або настання інших тяжких наслідків, -

карається штрафом від п’ятдесяти до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Впродовж всього судового процесу — сторона захисту наполягала на невинуватості Миколи Ільїна, який своїми рішеннями відстоював інтереси державного порту. Прокуратура та потерпіла сторона в особі юридичної особи “Аскет-Шиппінг” обвинувачували колишнього в.о. директора ДП “БМТП” у завданні збитків ТОВ “Аскет-Шиппінг”. Після перекваліфікації статті кримінального кодексу про збитки потерпілого мова не йшла.

Рішенням від 3-го серпня 2020-го року Миколу Ільїна визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ст. 279 ККУ та призначено йому покарання у виді штрафу в розмірі 50 НМДГ, що складає 850 грн. Ільїна М.І. звільнено від відбування призначеного покарання у зв'язку із закінченням строків давності.

В коментарі редакції Микола Ільїн повідомив про намір оскаржити дане рішення в апеляції.

Ильин Николай

Сьогоднішнім рішенням Бердянський суд в черговий раз довів відсутність правосуддя в нашому місті. Я обов'язково буду оскаржувати дане рішення в апеляції. Переконаний, що в правовій державі не може визнаватись винною посадова особа, яка виконувала свої обов'язки і діяла у відповідності до посадових інструкцій, відстоюючи інтереси підприємства і держави! - повідомив Микола Ільїн.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 23 квітень, вівторок 2024
вчора, 22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок