Бердянськ перейшов до «помаранчевої» зони

По матеріалам пресс-службы исполкома
26.10.2020 · 16:31 · переглядів - 5704

З 26 жовтня на території Бердянської міської об’єднаної територіальної громади встановлено «помаранчевий» рівень епідеміологічної небезпеки. Він діятиме до прийняття рішення Державною комісією з питань ТЕБ та НС про послаблення або посилення рівня.


Чепурной Владимир

“Ми в одному кроці від “червоного рівня”, всі розслабилися, більшість не дотримується простих правил — не носить маски, не тримає дистанцію, не користується антисептиками. За минулі вихідні 178 (!) нових випадків захворювання серед бердянців, це дуже багато. Зі 140 ліжок має підключення до кисню 53, на найближчій сесії ми будемо звертатися до депутатів виділити з місцевого бюджету 473 тис. грн на закупівлю кисневих концентраторів. Ми знайшли можливість допомогти нашій лікарні. Але мені не зовсім зрозуміла позиція області, яка виділила бердянській лікарні лише 375 тис. грн на кисень з 25 млн. грн державної субвенції на ці заходи. Потрібно з’ясувати чому так і довести ще раз нашу реальну потребу. Тож прошу всіх бути більш відповідальними, все дуже серйозно!” - зауважив під час засідання постійної міської комісії з питань ТЕБ та НС міський голова Володимир Чепурний.

Сьогодні, 26 жовтня, залежно від встановленого рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19 «ПОМАРАНЧЕВИЙ» на території Бердянської міської ОТГ були введені наступні обмежувальні заходи:

  • Туризм. Повинні закритися всі хостели, турбази, дитячі табори й інші установи, які розміщують гостей. Виняток — офіційно зареєстровані готелі.
  • Масові заходи. Проведення масових (культурних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю до 20 осіб (у разі проведення заходів з кількістю учасників до 20 осіб організатор забезпечує дотримання між учасниками фізичної дистанції не менше ніж 1,5 метра);
  • Транспорт. Здійснення перевезень пасажирів в кількості місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу.
  • Медицина. У лікарні не будуть класти на планові операції. Винятки — для породіль, вагітних, новонароджених дітей та онкохворих. Як зазначається в постанові Кабміну, госпіталізувати повинні в будь-яких невідкладних ситуаціях, коли відстрочка лікування веде до значного ризику для життя і здоров'я.
  • Фітнес. Заборонена діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, крім спортивних залів, фітнес-центрів, які здійснюють приймання відвідувачів не більше однієї особи на 10 кв. метрів приміщення.
Тэги: вірус



Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок