"Слуга народу" Третьякова хоче подивитися на ФОПа, який сплатив 8000 податків в рік

По матеріалам ЛІГА.Новини
01.12.2020 · 09:11 · переглядів - 2098

Очільниця комітету Верховної Ради з питань соціальної політики Галина Третьякова виступила проти виплати допомоги тим фізичним особам-підприємцям, які не платять податки

"Слуга народу" Третьякова хоче подивитися на ФОПа, який сплатив 8000 податків в рік

Про це Третьякова заявила на засіданні комітету, де розглядали законопроєкт президента Володимира Зеленського, що пропонує виплачувати 8000 грн одноразової допомоги українцям.

Вона вважає, що ФОП, які не сплатили в казну 8000 гривень податків в рік, не мають право на "коронавірусну" допомогу від держави.

Зокрема, виникла дискусія, чи потрібно прибрати норму, за якою претендувати на допомогу не зможуть працівники, за яких не повністю оплатили Єдиний соціальний внесок (ЄСВ). Третьякова виступила за збереження норми, зазначивши, що це повинен бути стимул для працівників тиснути на роботодавця, щоб він сплатив єдиний соціальний внесок.

 - Це справедливо – якщо ти платиш податки, ти отримуєш допомогу, якщо ти не платиш, то перепрошую, – зазначила вона.

Навіть якщо то Німеччина, яка допомагає, то держава платить тим, хто сплатив податки.

 - Самозайняті особи в Німеччині, вони, наприклад, заплатили 9000 євро податків на рік – отримали 5000 або 6000. Навіть не 100-відсотково сплачений розмір податків вони отримують. Я хочу подивитися на ФОПа, який заплатив податків на рік 8000 гривень. Хочу подивитися, чесно, – підсумувала депутатка.

У травні Третьякова під час вебінару в Київській школі економіки зробила низку неоднозначних висловлювань на тему соціальної допомоги, зокрема допомоги при народженні дитини. Третьякова сказала, що, на її думку, в сім'ях, в яких "народжують дитину для того, щоб отримати матеріальну допомогу", діти народжуються "дуже низької якості". Це викликало хвилю критики на її адресу.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок