Інвентаризація землі, виведення зарплат з «тіні», залучення інвестицій – ключові завдання Ю. Мухи на посаді заступника мера

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
23.12.2020 · 16:26 · переглядів - 1709

На засіданні депутатського дня міський голова Валерій Баранов представив претендентів на дві вакантні посади керівного складу виконкому: Юрія Муху – на посаду заступника мера з економіки та Олексія Юрченка на посаду керуючого справами виконкому.

Інвентаризація землі, виведення зарплат з «тіні», залучення інвестицій – ключові завдання Ю. Мухи на посаді заступника мера

Претендент на посаду заступника міського голови з економіки Юрій Муха має багатий досвід роботи на керівних посадах в органах місцевого самоврядування: 18 років чиновник пропрацював заступником міського голови м. Горішні Плавні. Ключовим пріоритетом в своїх роботі Юрій Муха вбачає в наповненні міського бюджету. Реалізувати даний намір Юрій Муха планує шляхом проведення інвентаризації земельних ділянок міста і, відповідно, збільшення надходжень за рахунок земельного податку. Виведення з «тіні» заробітних плат на підприємствах міста. Участь у Всеукраїнських програмах та грантових проектах.

Враховуючи всі проблеми з наступним бюджетним роком ми маємо проаналізувати програми, які вже затверджено в державному бюджеті. Є можливість залучити кошти з різних джерел фінансування, - наголосив Юрій Муха.

Більше години депутати ставали запитання претенденту на посаду заступника міського голови. Більшість з них, навряд чи, можна назвати конструктивними. Серед іншого депутати цікавились, де мешкатиме майбутній чиновник і чи вистачить в нього коштів на оренду житла в Бердянську? Лунали і відверто негативні вислови: «варяг», «скільки мільйонів було залучено грантових коштів в Горішніх плавнях і скільки мільйонів інвестицій буде залучено в Бердянськ?» і т.д.

Депутат Дарина Братанова заявила, що комісія, яку вона очолює, не буде рекомендувати депутатському корпусу затвердити Юрія Муху. Міський голова Валерій Баранов наголосив, що реалізовувати конкретні наміри із залучення інвестицій будуть спільними зусиллями, але для якнайшвидшого запуску роботи в цьому напрямку необхідно затвердити профільного заступника. Міський голова наголосив, що існує серйозний кадровий дефіцит. Після відхилення депутатами кандидатури Валерія Черкаски, Валерій Баранов повідомив, що проводив серйозну роботу з пошуку висококваліфікованого спеціаліста на цю посаду. Спілкувався з екс-заступником міського голови Іриною Плющій, після звільнення якої колишній очільник міста не спромігся знайти їй гідну заміну. В підсумку на розгляд депутатського корпусу була запропонована кандидатура Юрія Мухи. Тому міський голова звернувся до депутатів підтримати представленого претендента.

На посаду керуючого справами виконкому Валерій Баранов запропонував кандидатуру Олексія Юрченка, який має досвід роботи у виконкомі в організаційному відділі. З приводу даної кандидатури у депутатів серйозних запитань не виникло. 

Остаточне рішення депутати приймуть завтра, на сесії міської ради.




Останні новини Бердянська
вчора, 18 березень, понеділок 2024
17 березень, неділя 2024
16 березень, субота 2024
15 березень, п'ятниця 2024
14 березень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок