Заборона ОПЗЖ: фракція розкритикувала міського голову за позицію. Мер вибачився перед ОПЗЖшниками

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
25.02.2021 · 12:30 · переглядів - 2653

Сесія міської ради розпочалась з демаршу фракції «ОПЗЖ» - обранці проігнорували реєстрацію, що поставило під загрозу проведення чергової сесії. Лідер фракції «ОПЗЖ» в міськраді Дарина Братанова піддала жорсткій критиці позицію міського голови, а мер вибачився перед депутатами.

Заборона ОПЗЖ: фракція розкритикувала міського голову за позицію. Мер вибачився перед ОПЗЖшниками

В Бердянську зареєстровано петицію про звернення до Мінюсту з приводу заборони діяльності в Україні партії ОПЗЖ. На черговій прес-конференції, відповідаючи на запитання журналіста редакції «Бердянськ 24» Валерій Баранов заявив, що він особисто готовий підтримати таке звернення. Повна версія відповіді міського голови в нашому попередньому матеріалі.

З цього приводу на початку сесії міської ради лідер фракції «ОПЗЖ» Дарина Братанова взяла слово і піддала позицію міського голови Валерія Баранов жорсткій критиці. Політик непрозоро натякнула, що і самому міському голові можуть дуже швидко оголосити недовіру. Через петицію.

Шановний Валерій Олексійович, нагадуємо Вам, що найбільшу кількість представницьких мандатів у Бердянській міській раді мають представники партії ОПЗЖ. Саме цій політичній силі та людям, які її представляють, бердянці висловили найбільшу довіру… На самому початку нашої спільної роботи ви закликали нас відставити політику і, незважаючи на те, що наші з Вами погляди, може, в чомусь і не збігались, ми підтримували Ваші ініціативи. Нам доводилось виправдовувати Ваші дії та відповідати на питання людей. Чому Ви, всупереч обіцянкам, піднімаєте тариф приватної тепломережі? Чому Ви всупереч обіцянкам призначати на керівні посади людей, лише тому, що це Ваші наближені, чому приймаєте нелогічні, а емоційні рішення на власному подобається-не подобається, які потім приносять громаді мільйонні збитки. Оце і є, насправді, Валерій Олексійович, антинародні, антидержавні, антибердянські дії. А Ваша заява про заборону політичної сили, на яку сподіваються і, якій довіряють бердянці – це справжній сепаратизм!

Всупереч своїм заявам та закликам Ви вирішили гратись в політику. Що ж, ми будемо послідовними і підтримаємо Вас у цьому. Буде Вам політика! Повірте, у будь-який час ми можемо легко зареєструвати безліч петицій. Наприклад, про недовіру Бердянському міському голові або петицію про звільнення заступників міського голови, які були призначені поза конкурсом і цікаво буде подивитись, за який термін вони наберуть необхідні 250 голосів…

Відсьогодні наша фракція не підтримає жодного проекту, підготованого Вашими заступниками, де хоч одна малесенька деталь викличе бодай найменший сумнів, бо надалі довіряти Вам, як Ви просили про це раніше, ми не можемо. Адже, якщо раніше була підозра, що Ваші дії, навряд чи, спрямовані на захист більшості бердянців, то тепер в цьому є впевненість, - озвучила офіційну позицію фракції ОПЗЖ Дарина Братанова.

Далі взяв слово міський голова Валерій Баранов, який оприлюднив свою заяву на своїй офіційній сторінці в мережі Фейсбук.

Пост Баранова

Розіграний сьогодні сценарій засвідчив, що представники «корпорації» і, в даному випадку ОПЗЖ, не оминуть жодного, щонайменшого приводу для загострення конфронтації між виконавчим комітетом та більшістю міської ради. Вся заява фракції ОПЗЖ пронизана примітивними політичними спекуляціями. Що, власне, є одним з традиційних підходів проросійської політсили.

Виступ міського голови, його вибачення, заяви, що «журналіст скористався болісним відношенням до цієї теми після 2014 р.» в черговий раз продемонстрували слабку політичну волю нинішнього міського очільника і його вкрай жорстка позиція по відношенню до «корпорації» під час передвиборчої кампанії кардинально змінилась після вступу на посаду Бердянського міського голови.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 29 березень, п'ятниця 2024
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок