А як же «дєдивоєвалі»? В Бердянську росіяни вкотре зганьбилися під час пропагандистського шоу

Бердянськ 24
04.12.2023 · 10:21 · переглядів - 1558

Окупанти влаштували свято «нєізвєстного солдата» біля одноіменного пам’ятника, зруйнованого вже під час перебування в місті російських військ. Організатори навіть задля картинки не прибрали сміття. Класика від скрєпних.

А як же «дєдивоєвалі»? В Бердянську росіяни вкотре зганьбилися під час пропагандистського шоу

Символічно, що саме при росіянах меморіал «Невідомому воїну» на старому кладовищі Бердянська почав швидко втрачати презентабельний зовнішній вигляд. І при останньому штормі пам’ятник просто не витримав. Плитка з лицьової сторони осипалася. Причому, як раз за тиждень до того, як окупанти запланували тут провести черговий пропагандистський перформанс.

Пошкодження не глобальні, лише кілька гранітних плиток, але ж цим потрібно займатися. І ось коли постало питання: відремонтувати об’єкт чи просто голосніше покричати, що «нє забудєм подвіг дєдов, фашизм нє пройдєт» - російські гастролери спільно з колаборантами прогнозовано обрали другий варіант.

Причому до «свята» не прибрали навіть сміття. Залишки поваленої плитки просто склали біля постаменту, і вони стали головною лінією пропагандиських сюжетів. Весь пафос і слова про високі матерії з красномовною ілюстрацією справжнього ставлення…

На подію прийшли колаборанти, афганці, радянські офіцери, нагнали «патріотичну» молодь. І, уявляєте, нікого з присутніх жодним чином не давила ця історія, яка просто кидається в очі.

І в цьому справжнє ставлення рашистів до подвигу батьків, дідів, прадідів. В тому, що переможці існують в злиднях і рівень їх життя в десятки разів гірше, ніж у переможених. В тому, що покричати «можем павтаріть» і випити за це – та хоч кожен день, а от безпосередня увага до ветеранів – раз на рік в кращому випадку. В тому, що навіть знакові для «високодуховних» росіян місця виглядають як смітник, а у «бездуховній Україні» за ними доглядали.




Останні новини Бердянська
вчора, 26 липень, п'ятниця 2024
25 липень, четвер 2024
24 липень, середа 2024
23 липень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок