Бізнесмен Павло Фукс отримав підозру від СБУ

По матеріалам ЛІГА.Бізнес
16.05.2023 · 10:38 · переглядів - 172

Бізнесмен Павло Фукс отримав підозру у фінансових махінаціях зі стратегічними підприємствами України та систематичному ухиленні від сплати податків (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу)

Бізнесмен Павло Фукс отримав підозру від СБУ

Про це повідомили Служба безпеки України та Офіс генерального прокурора.

Слідство вважає, що Фукс протягом останніх п'яти років, з 2018-го, отримав контроль над активами загальною вартістю 100 млрд грн, заплативши за них усього 2 млрд грн.

"Холдинг [Фукса] підшуковував підприємства енергетичної, машинобудівної та металургійної галузей України, які мали кредити у збанкрутілих банках. Ділки за безцінь викуповували у банківських установ "кредитні зобов’язання" цих об’єктів, що надавало змогу втручатися у їхню господарську діяльність. Потім активи українських заводів та інфраструктурних об’єктів заморожували, блокували їхню діяльність чи доводили до банкрутства", – заявила СБУ.

Надалі топменеджмент компаній  приховано продавав корпоративні права і цілісні майнові комплекси, не сплачуючи податок на додану вартість та податок на прибуток.

"Лише від однієї з таких оборудок сума збитків державі сягає майже 100 млн грн", – заявила СБУ.

У рамках справи слідство добилося арешту корпоративних прав та рахунків 101 афілійованої з Фуксом компанії, права вимоги за 1600 викупленими кредитами, понад 240 об’єктів нерухомості і транспортних засобів ймовірних учасників схеми.

Частину арештованих активів вже передано в управління АРМА.

Разом із Фуксом підозри отримали двоє топменеджерів його компаній.

Пізніше Фукс відреагував на підозру в своєму Telegram-каналі, звинувативши СБУ в наклепі.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок