Художниця з Бердянська створила комікс про життя в окупації

Бердянськ 24
08.07.2023 · 09:56 · переглядів - 2438

22 червня відбувся реліз коміксу під назвою «Пекельний курорт. Моє життя в окупованому Бердянську». Наразі намальована історія Катерини Шальнєвої доступна у мережі.

Художниця з Бердянська створила комікс про життя в окупації

Події, що розгортаються у коміксі, розповідають про період окупації Бердянська аж до вересня 2022 року, коли головній героїні вдалося таки вирватися із захопленого міста. Саме тоді Катерина і почала розробляти комікс:

Дуже хотілось донести до людей, що саме відбувається на тимчасово окупованих територіях, адже мало інформації в інтернеті, тому що люди бояться і не можуть говорити.
Тому я вирішила дати розголос про це в тому ключі, який найкраще в мене виходить. Як у художника та графічного дизайнера - намалювати і таким чином розповісти світу про усі жахи перебування в рідному окупованому місті, - зазначила Катерина.

Дівчина зобразила 10 ситуацій, з якими вона стикнулася в тимчасово окупованому місті. До кожної з історій авторка підібрала своєрідні метафори.
Наприклад, перша замальовка зображує людину, що падає в прірву, і нічого з цим не може зробити. Така метафора демонструє, що відчувала головна героїня, коли почалася повномасштабна війна.

В коміксі зображені люди, рані локації, краєвиди Бердянська, родина та друзі Катерини.

Переглянути комікс можна за посиланням: https://www.mrokoarchive.pp.ua/main/malopysy/hell-resort

Перша його частина безкоштовна, друга частина коштує від 2$.

комиск




Останні новини Бердянська
вчора, 27 квітень, субота 2024
26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок