Навіть вчителі-зрадники з Бердянщини називають регіон україномовним. З російською пропагандою точно щось не так

Бердянськ 24
21.11.2023 · 15:57 · переглядів - 1405

«Скрєпи» з приводу «язика» та «ісконно русскіх земель» трішки тріснули в школі села Осипенко. Навіть колишні українські вчителі, які пішли працювати на окупантів, внутрішньо не вірять в мовне питання – як виправдання війни від імперців.

Навіть вчителі-зрадники з Бердянщини називають регіон україномовним. З російською пропагандою точно щось не так

В одне з найбільших селищ Бердянщини окупанти з Чувашії завезли підручники. Звісно ж, з історії, а також рідної (української) мови.

І коментар вчительки, якій, здається, не видали пропагандистську методичку, повністю ламає хворобливі мантру росіян про мовні проблеми в нашому регіоні і необхідність захисту російськомовного населення.

Так как у нас украиноязычный регион, соответственно, ученики и их родители при выборе языка больше склонялись к украинскому. Мы очень нуждались в этих учебниках, которые нам предоставили шефы из чувашской республики, - коментує вчителька-зрадниця.

Так, по-перше, дивно, що підручники з української мови окуповані регіони отримують із забитої російської периферії, де і зі своїм «язиком» проблеми.

А по-друге, об’єктивно до лютого 2022-го неможливо було назвати Бердянськ і район україномовними територіями. В місті більше спілкувалися російською, в селах переважали суржик і українська.

Інша справа, що ніхто і ніколи (за виключенням відвертих фріків) не вважав тут, що це проблема. Причому такого рівня, який потребує масових вбивств. Всі ці «стони прітєснєнного русскоговорящего» – виключно прояв хворобливої імперської філософії. І навіть вчителі-зрадники це по-своєму публічно підтверджують. Великий привіт пропаганді рф.

А діти в окупації бажають знати рідну українську. І це маленький, але такий теплий позитив в цій загалом сумній історії.




Останні новини Бердянська
вчора, 26 липень, п'ятниця 2024
25 липень, четвер 2024
24 липень, середа 2024
23 липень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок