Олександр Пономарьов відновив роботу в Парламенті. За що він голосував у лютому?

По матеріалам Локатор-Медіа
09.03.2023 · 10:43 · переглядів - 5368

Коли 19 січня народний депутат Олександр Пономарьов відвідав виступ Президента Європейської Ради Шарля Мішеля у Верховній Раді, це викликало у суспільстві широкий резонанс.

Олександр Пономарьов відновив роботу в Парламенті. За що він голосував у лютому?

І не дивно, адже цей представник забороненої партії «ОП-ЗЖ», поплічник державного зрадника Віктора Медведчука, та ще й громадянин російської федерації, майже рік не відомо чим займався в окупованому Бердянську і раптом безперешкодно опинився в Києві.

Після цього Пономарьов із медіапростору зник, але інтерес громади до нього залишився. Тому був створений запит до Верховної Ради на інформацію про його лютневу діяльність.

В минулому місяці Пономарьов приймав участь у засіданнях ВРУ та її голосуваннях чотири рази – 6, 7, 23 та 24 лютого.

6 лютого бердянський нардеп проголосував «За»:

  • звернення ВРУ до парламентів країн світу, Міжнародного олімпійського комітету, національних олімпійських комітетів та міжнародних спортивних федерацій (в якому йде мова про недопущення російських спортсменів до участі в Літній Олімпіаді-2024);
  • звернення ВРУ до Парламентської Асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі та парламентів її держав-учасниць щодо неприпустимості участі членів парламенту російської федерації в роботі статутних органів Асамблеї;
  • звернення ВРУ до Грузії, Європарламенту, Ради Євросоюзу, Європейської Комісії, Парламентської Асамблеї Ради Європи та парламентів держав-членів Євросоюзу щодо необхідності негайного переведення третього Президента Республіки Грузія, громадянина України Міхеіла Саакашвілі на лікування за кордон;
  • визнання приватної військової компанії «Вагнер» міжнародною злочинною організацією;
  • звернення ВРУ до ООН, Європарламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОЧЕС, урядів і парламентів держав світу про визнання російських приватних військових компаній терористичними організаціями;
  • внесення змін до Податкового та Митного кодексів України щодо сприяння ввезенню на територію України безпілотних літальних апаратів та деяких інших товарів.

Також Пономарьов підтримав дострокове припинення повноважень нардепа Ігора Абрамовича – свого екс-колеги по вже не існуючій фракції «ОПЗЖ».

 

7 лютого

Пономарьов натиснув на кнопку «ЗА» призначення Василя Малюка на посаду Голови СБУ, Ігора Клименка на посаду Міністра МВС, затвердження Указів Президента «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні» та «Про продовження строку проведення загальної мобілізації»,  закон «Про внесення змін до Закону України «Про оборонні закупівлі» щодо запровадження прозорості в оборонних закупівлях (крім відомостей про закупівлі товарів, робіт і послуг оборонного призначення, що становлять державну таємницю) із забезпеченням захищеності державних замовників від воєнних загроз на період дії правового режиму воєнного стану в Україні».

У голосуванні за проект закону «Про внесення зміни до статті 20 ЗУ «Про військовий обов’язок і військову службу» щодо комплектування Збройних Сил України посадовими особами офіцерського складу на особливий період»  – нардеп участі не прийняв.

У цей же день Пономарьов був присутній на засіданні Комітету Верховної Ради з питань транспорту та інфраструктури, до якого він входить.

 

23 лютого

На засіданні ВРУ 23 лютого народний обранець пробув лише одну годину і за цей час встигнув підтримати закони «Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації», «Про ратифікацію Угоди між Україною та Європейським Союзом про участь України у програмі Європейського Союзу «Цифрова Європа» (2021-2027), Постанову про затвердження рішення РНОБО «Про застосування секторальних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до фінансових установ російської федерації». Також він проголосував «ЗА» позбавлення опозиційного нардепа Гео Лероса права брати участь у одному пленарному засіданні Верховної Ради та утримався при голосуванні за дострокове припинення повноважень нардепа від партії «Слуга Народу» Олександра Трухіна.

 

24 лютого 

Пономарьов підтримав дострокове припинення повноважень ще двох своїх колишніх колег по фракції «ОП-ЗЖ» Юрія Солода, Юлії Королевської та Олега Волошина. Проголосував «ЗА» прийняття закону «Про денонсацію Договору між Україною та рф про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки», включення до порядку денного сесії проекту закону «Про внесення змін і доповнень до ЗУ «Про основи національного спротиву», а також направлення запиту нардепа Дмитра Чорного до Президента України щодо присвоєння звання «Герой України» посмертно чотирьом загиблим 25 грудня 2022 року учасникам української диверсійно-розвідувальної групи.

 

Як бачимо, Олександр Пономарьов вчергове радикально змінив вектор своїх політичних уподобань, а парламентська більшість отримала нового надійного натискача зеленої кнопки. Тепер він не є формальним опозиціонером та повністю підтримує прозахідний курс української влади. І не дивно, адже для нього це питання виживання, при чому не тільки політичного.

 

При цьому за майже два місяці перебування на вільній території, Пономарьов жодного разу не скомунікував з виборцями свого округу та досі не наважився публічно прокоментувати ситуацію в окупованому Бердянську і країні вцілому. А про зустріч з виборцями, наприклад у Запоріжжі, де тимчасово перебувають 5 тисяч бердянців-ВПО, годі й казати. Рік війни не змінив ставлення Пономарьова до людей – він залишається депутатом виключно для самого себе та свого дуже близького оточення.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 23 квітень, вівторок 2024
вчора, 22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок