Прийняте рішення: бердянську колонію №77 ліквідують

Бердянськ 24
15.07.2021 · 10:06 · переглядів - 5006

Засідання Комітету пройшло за планом. З усіх питань ухвалені рішення. Як і було заплановано, розглянули питання щодо Бердянської виправної колонії № 77, де нещодавно наш Комітет провів виїзне засідання. Доповідав міністр юстиції Малюська. Він підтвердив рішення щодо закриття установи.


Ішлося і про долю колишнього начальника колонії. Малюська запевнив, що той зараз у відпустці, після повернення буде підписано рапорт про його звільнення. Повідомив: слідство щодо тортур і нелюдського ставлення до ув’язнених у колонії триває. Наш Комітет контролюватиме, як воно просувається, оскільки такі випадки не можуть залишатися безкарними.

Також повідомив, що планується створення модельної колонії в Умані. Готується техніко-юридичне обґрунтування. Просив нашої підтримки щодо виділення додаткового фінансування. Сказав, що частину робіт вони зможуть профінансувати самі за рахунок коштів, вилучених від продажу Львівської колонії. Комітет підтримав ідею створення модельної установи, і ми будемо клопотати перед бюджетним Комітетом.

Ми завжди виступаємо на підтримку прав людини незалежно від того, у які життєві обставини вона потрапила. Навіть якщо перебуває в місцях позбавлення волі — залишається громадянином нашої країни.

Нарешті пан Малюська з’явився на засідання Комітету особисто, а не спілкувався з нами, як зазвичай, через своїх заступників. Відкрита комунікація — крок до ефективних рішень і позитивних змін у пенітенціарній системі.

Комітет вирішив взяти інформацію міністра юстиції Малюськи до відома, продовжити моніторинг місць неволі та повідомляти про факти жорстокого поводження з ув’язненими. У жовтні чекаємо від пана міністра інформації щодо заходів з ліквідації виправної колонії № 77. Це питання буде в мене на особистому контролі.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 28 березень, четвер 2024
вчора, 27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок