Продукти, побутова хімія, психологічна і юридична підтримка. Чим може допомогти бердянцям в столиці новостворений хаб?

Бердянськ 24
31.05.2024 · 16:23 · переглядів - 2896

Інформаційно-ресурсний центр Бердянської РВА в столиці відкрився 27 травня. Як розповіла "Бердянськ 24" адміністраторка хабу Тетяна Петренко, за кілька днів його відвідали вже близько трьохсот людей.


Для отримання підтримки в штабі треба надати довідку ВПО з реєстрацією в Києві чи області та ідентифікаційний номер.

Наразі гуманітарну допомогу в центрі ще не видають, її мають отримати вже наступного тижня. Втім, бердянський хаб вже співпрацює з благодійним фондом "Карітас".

Пані Тетяна розповіла, що бердянці потребують не стільки допомоги, скільки спілкування з земляками. Вона зізналася, що деякі розмови супроводжуються обіймами та сльозами.

"Вони (переселенці з Бердянської громади - ред.) ж не тільки за допомогою йдуть, щоб отримати якусь кашу, а йдуть, щоб поспілкуватись, побачити один одного. Кажуть, що нам не потрібні вже продукти, ми хочемо зібратися, хочемо щоб ми були згуртовані, щоб ми були всі разом. Спілкуємося про Бердянськ. Люди хочуть повернутися в Бердянськ, в український Бердянськ. Дуже сумують, що там залишилося їхнє життя. Вчора люди приходили та спілкувалися по півтори, дві години. Кажуть, що ми будемо до вас приходити, збиратися як одна родина разом, бердянці", - поділилася Петренко.

Крім гуманітарної допомоги в хабі надаватимуть юридичні та психологічні послуги, планується проводити курси з тактичної медицини, а також заходи для бердянців.

"Нам "Карітас" надав послугу дитячих і дорослих психологів. Цього тижня в хабі вже прийматиме наш бердянський юрист. Для дітей хочемо... Знов-таки "Карітас" казав, що в липні у них буде табір і мені потрібно буде зібрати дітей. В цей табір ми безкоштовно відправимо наших переселенців", - розповіла Тетяна.

В центрі також планують розвивати волонтерський напрямок, щоб допомагати не лише ВПО з Бердянського району, але і військовим. Зокрема плести захисні сітки, в'язати шкарпетки для захисників тощо.

Відкриттю інформаційно-ресурсного центру посприяли голова Бердянської РДА Олексій Бакай, народні депутати Сергій Соболев і Єгор Чернєв, а також депутат Київської ради Олександр Бродський.

Дізнатися про графік прийому спеціалістів, дати видачі гуманітарної допомоги та проведення заходів можна на каналі центру в Телеграмі. Так само там публікують оголошення релоковані з Бердянська підприємці, які шукають працівників.

Хаб знаходиться біля станції метро Дорогожичі (2 хв від метро) в житловому будинку за адресою вул. Дорогожицька 15.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 26 липень, п'ятниця 2024
вчора, 25 липень, четвер 2024
24 липень, середа 2024
23 липень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок