Як росіяни "легалізують" вилучення нерухомості українців в тимчасово окупованому Бердянську?

Бердянськ 24
05.12.2023 · 09:44 · переглядів - 3168

Захоплення будинків і квартир мешканців Бердянщини, особливо сільських територій, відбувалось постійно з моменту окупації. В домівках українців зачасту розквартировувались російські солдати. Деталі щодо "легалізації" вилученого нерухомого майна охарактеризували в Бердянській МВА.


Так, за повідомленням БМВА росіяни діють за чітко визначеним алгоритмом. Під керівництвом міністерства майна та земельних правовідносин рф створюється комісія з визначення «безхазяйного майна», яка діє відповідно до начеб то затвердженого ще в листопаді 2022-го року Порядку. Далі комісія звертається до "Приморського арбітражного суду", який закріплює статус майна "безхазяйним". Після цього нерухомість переходить в розпорядження "місцевої влади", яка може оголосити аукціон або самостійно визначити, хто буде користуватись нерухомістю.

При цьому наголошується, що "безхазяйним" можуть визнати житло, в якому навіть мешкають власники, але не мають документів права власності російського зразка.

Переоформити українські документи на нерухомість можна в росреєстрі, який функціонує в Мелітополі. росія на своєму законодавчому рівні закріпила необхідність завершення формування реєстрів нерухомості на окупованих територіях до 1 січня 2028 року. Від власника нерухомості, який прагне переоформити майно за російським законодавством, вимагають надати пакет документів:

  • заяву про реєстрацію права на нерухомість;
  • документ, що посвідчує особу;
  • правовстановлюючі документи на об'єкт нерухомості;
  • квитанцію про сплату державного мита;
  • землевпорядну документацію;
  • технічний паспорт об'єкту;
  • нотаріально завірений переклад документів.

При цьому в так званому управлінні росреєстру в Запорізькій області вимагають виключно оригінали документів.

Наголошуємо! Всі оборутки та угоди по нерухомості, всі документи російського зразка не мають жодної юридичної сили в межах чинного законодавства України. Тож права власності набуті в період окупації вважатимуться недійсними.




Останні новини Бердянська
вчора, 26 липень, п'ятниця 2024
25 липень, четвер 2024
24 липень, середа 2024
23 липень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок