58-річну мешканку Бердянська звинувачують у "дискредитації" збройних сил рф

Бердянськ 24
01.12.2023 · 15:02 · переглядів - 1186

Стосовно 58-річної мешканки міста окупанти фабрикують кримінальну справу за пости в соціальних мережах


Росіяни дедалі активніше впроваджують практику репресивних заходів по відношенню до мешканців, які публічно засудили широкомасштабне вторгнення рф в Україну.

Окупанти звинувачують мешканку міста у вчиненні "кримінального правопорушення за публічне поширення завідомо неправдивої інформації про діяльність збройних сил рф".

В березні 2022-го року жінка в соціальних мережах поширювала публікації, які росіяни розтлумачили, як "неправдиву інформацію".

Міжнародний контекст:

  1. Порушення прав людини - обмеження свободи слова є порушенням основних прав людини, які закріплені у Всесвітній декларації прав людини ООН та інших міжнародних документах;
  2. Засудження міжнародними організаціями - подібні дії часто засуджуються міжнародними правозахисними організаціями та інституціями, такими як Human Rights Watch, Amnesty International, та ООН;
  3. Підтримка світової спільноти - жертви таких репресій часто отримують підтримку від міжнародної спільноти, що може включати юридичну допомогу, політичний притулок або кампанії на їх захист.

Ця ситуація в Бердянську є прикладом того, як репресії та обмеження свободи слова використовуються для придушення голосу мирних мешканців в умовах окупації.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 26 липень, п'ятниця 2024
вчора, 25 липень, четвер 2024
24 липень, середа 2024
23 липень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок