Мер звітував-агітував за Пономарьова в мікрорайоні «Скловолокно»

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
01.11.2017 · 09:13 · переглядів - 2298

Звіт міського голови Володимира Чепурного з мешканцями мікрорайону “Скловолокно” нагадував агітаційну зустріч під час передвиборчих перегонів. Основний лейтмотив — до Олександра Пономарьова в Бердянську нічого не розвивалось і не будувалось. Все, що робить нинішня міська влада - «корпорація» народного депутата — робиться вперше в історії незалежної України.

Мер звітував-агітував за Пономарьова в мікрорайоні «Скловолокно»

Вищеозвучені звороти - це не авторський погляд. Це реальні слова міського голови Володимира Чепурного. Сценарій зустрічі з мешканцями мікрорайону “Скловолокно” мало чим відрізнявся від минулорічного варіанту і звіту на “Азмолі”. Міський голова детально озвучив напрямки робіт, які виконуються в цілому в місті по основних сферах життєдіяльності громади, а потім охарактеризував ключові здобутки безпосередньо в мікрорайоні.

В мікрорайоні “Скловолокно” Володимир Чепурний озвучив основні пріоритети на наступний рік

В цьому році на зустрічах з мешканцями міський голова Володимир Чепурний систематично акцентує увагу слухачів на першочерговості робіт в дитячих освітніх закладах. Мовляв, допоки не буде створено комфортні умови для навчання дітлахів, бюджетні кошти направлятимуться на потреби шкіл та дитячих садочків. Однак, ситуація має змінитись вже в наступному році. За словами Володимира Чепурного, пріоритетами 2018-го стане оновлення техніки комунальних підприємств, ремонт внутрішньодворових територій та тротуарів. Також мер закликав мешканців міста активніше відвідувати його звітні зустрічі в мікрорайонах та озвучувати наболілі проблеми, щоб кошти на їх вирішення можна було включити в міський бюджет на наступний рік.

Що зроблено в мікрорайоні?

До Дня міста завершено реконструкцію бульвару Шевченко, проведено благоустрій. Висаджено 30 дерев, в 2018 році мер пообіцяв продовжити озеленення бульвару. Проведено реконструкцію внутрішньодворового освітлення — замінено 296 світильників, 416 ламп, 840 метрів проводу. Розпочато ремонт внутрішньодворових територій. Триває капітальна реконструкція дорожнього покриття по вул. Північній, загальною вартістю 6 мільйонів гривень. Капітально ремонтуються балкони в не приватизованих кімнатах гуртожитків. Ремонтуються дитячі садочки та школи, оновлюються меблі, наочні матеріалі та ін. Володимир Чепурний, реагуючи на звернення громадян, пообіцяв з наступного понеділка розпочати знесення та обрізку аварійних дерев в мікрорайоні.

Запитання від мешканців на будь-який смак. Від лестощів до нищівної критики

Зустріч з міським головою відбувалась в гімназії №2. Зал був майже заповнений слухачами, однак, на відміну від звіту мера на “Азмолі”, цього разу, більше третини відвідувачів складали співробітники мерії та гімназії. Декілька разів Володимиру Чепурному дякували за роботу, за увагу до дитячих навчальних закладів, за ремонти, які проводяться в місті. Лунали навіть вислови: “Спасибо, что Вы у нас есть...” и т. п. Наскільки щирими були ці слова сказати важко, однак на другій зустрічі ці лестощі лунали вже не з аркушу, як це було на “Азмолі”.

Ряд критичних запитань стосувались обіцянок міського голови. Зокрема, йдеться про підходи до гімназії №2 — під час оcінньо-зимових опадів дороги і пішохідні дороіжки опиняються під водою. В минулому році мер обіцяв взяти під свій особистий контроль вирішення даної проблеми, однак ситуація жодним чином не змінилась і в 2017-му. Цього разу Володимир Чепурний заявив, що проблему знову візьме “під особистий контроль”, але проконтролює ретельніше ніж рік тому.

Звертались мешканці стосовно аварійних будинків, ремонту внутрішньодворових територій, чимало нарікань лунало на відділення “Нової пошти”, яке функціонує по вулиці Волонтерів. Жорстко розкритикували містяни і роботу комунальних служб. До антирейтингу цього разу потрапили “Житлосервіс 2-А” та “Бердянськводоканал”. Володимир Чепурний пообіцяв належним чином проаналізувати всі повідомлення і зробити відповідні висновки.

Мешканців міста намагаються перетворити в “секту свідків Пономарьова”?

Звіти міського голови Володимира Чепурного дедалі більше нагадують агітаційні зустрічі. Приблизно кожні 10 хвилин двогодинного спілкування з мешканцями мікрорайону “Скловолокно” мер пригадував народного депутата Олександра Пономарьова. Це робилось з додаванням висловів - “вперше в Бердянську”, “вперше за останні 26 років”, “вперше за роки незалежності”, вперше, вперше, вперше... І все завдяки йому — Олександру Сергійовичу Пономарьову. Схоже “корпорації” нардепа не вистачає ідолопоклонства, яке щодня нав'язують бердянцям з провладних ЗМІ — телебачення, радіо, друкованих видань, інтернет-сайту і навіть “ботів” в соціальних мережах, тож всесильність і могутність місцевого власника “газет, заводів, пароходів” тепер доносять містянам і на зустрічах в мікрорайонах.

На “Скловолокно” мер особливо акцентував увагу присутніх на 56-ти мільйонній субвенції, яку виділили з державного бюджету України Бердянську “завдяки Пономарьову”. Володимир Чепурний підкреслив, що це відбулось вперше за 26 років незалежності. Важко сказати, чи вірить сам мер в те, що говорить, чи просто вважає бердянців за розумово відсталих, думаючи, що пам'ять містян обмежується двома останніми роками. Якщо ж Володимир Чепурний сам потрапив в пастку місцевої пропаганди, ми дозволимо собі провести паралель між Олександром Пономарьовим і Валерієм Барановим, як народними депутатами.

Задля відновлення історичної справедливості пропонуємо читачам переглянути звіт Валерія Баранова в 2012 році.

В цьому ж матеріалі ми наведемо найбільш яскраві факти і цифри, які спростують пропагандистські заяви мера. В якості народного депутата Баранов залучив до Бердянська державних субвенцій і виконаних робіт на 170 мільйонів гривень і 20 мільйонів для району. Проводилась реконструкція РАГСу, фасаду міського палацу культури, площі перед цими об'єктами, капітально відремонтовано Мелітопольське шосе, запущено автономну котельну в палаці спорту. Характерно, що на відміну від Олександра Пономарьова, який став залучати інвестиції в місто лише після обрання мером цілком підконтрольного йому кандидата, Баранов відстоював інтереси Бердянська і за часів мерства Євгена Шаповалова (навряд чи варто комусь нагадувати взаємовідносини між Барановим та Шаповаловим), мова йде про 10 мільйонів на берегозахисні споруди на Косі. Ще раз підкреслимо, ці факти ми наводимо не задля додаткових політичних бонусів Валерію Баранову, який, до речі, вже пішов з політики, а з метою відновлення історичної справедливості.

Своїми некоректними висловлюваннями Володимир Чепурний “помножив на нуль” роботу нардепів Бастриги, Арабаджи, Тодорова. Хоча, про яку коректність може йти мова в умовах тотальної і цинічної пропаганди?

Якщо ж меру кортить говорити про щось, що дійсно зроблено вперше, то у команди Пономарьова ще є на це шанс. Вперше в історії міста представники влади можуть вирішити проблему безпритульних тварин, вперше в історії капітально відремонтувати будинки, які перебувають в аварійному стані (в тому числі, ті будинки, в яких мешканці хотіли б створити ОСББ), вперше знизити тарифи на комунальні послуги, вперше повністю ліквідувати стихійні звалища і попередити їх утворенню, вперше побудувати полігон переробки твердих побутових відходів і так далі... Цей список можна продовжувати далі.

Наостанок побажаємо Володимиру Чепурному і його патрону Олександру Пономарьову бодай щось дійсно зробити вперше. І вже тоді, усвідомлено, а не огульно, як це робиться зараз, використовувати слово “вперше”.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 29 березень, п'ятниця 2024
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок