Міський голова ознайомився з роботою АТ «Бердянська міська стоматологічна поліклініка»

По матеріалам пресс-службы исполкома
03.03.2018 · 08:49 · переглядів - 2454

Тривають ознайомчі візити на підприємства міста

Міський голова ознайомився з роботою АТ «Бердянська міська стоматологічна поліклініка»

2 березня, міський голова Володимир Чепурний разом з директором Бердянської Спілки промисловців, підприємців (роботодавців) Валерієм Харченко та заступником міського голови Ірини Плющій відвідали АТ «Бердянська міська стоматологічна поліклініка» (далі АТ «БМСП»). Зустрічав гостей директор підприємства Сергій Бортняк разом з головним лікарем Оленою Кажановою.

Як відзначив директор Сергій Бортняк, керівництвом АТ «БМСП» проводиться постійна велика робота з реорганізації та вдосконалення структури поліклініки з урахуванням нових економічних відносин. З 2004 року в поліклініці відкрито центр сучасної стоматології «Дизайн», який оснащений на рівні стоматологічних клінік Європи. У своїй повсякденній роботі фахівці поліклініки використовують сучасні матеріали, методики і технології.

Особливу увагу в поліклініці відводять діагностиці. Для цього в 2017 році був придбаний Комп'ютерний томограф, який дає можливість провести обстеження в ультра низьких дозах з максимальною точністю.

Також в кінці 2017 року поліклінікою придбано цифрове обладнання, що дає можливість на місці скористатися цифровими технологіями в ортопедії, а це - велика точність виготовлення зубопротезних конструкцій; автоматизація виробництва, що практично виключає можливість помилок, крім цього це висока продуктивність, що дозволяє скоротити терміни протезування та виконання складних робіт.

Обговорили під час бесіди й питання фінансування Програми з надання пільговим категоріям безкоштовної стоматологічної допомоги. Черга наразі налічує близько 3300 чоловік, які потребують протезування. За 2017 рік Програма соціального захисту дитячого та дорослого населення м.Бердянськ у сфері безкоштовного стоматологічного обслуговування була профінансована з міського бюджету в повному обсязі на суму 4092,5 тис.грн, в тому числі: лікувально-оздоровча та профілактична допомога (38376 відвідувачів на суму 3272,5 тис. грн) і безкоштовне зубопротезування (424 громадянина пільгових категорій на суму 820,0 тис. грн.). На 2018 рік фінансування Програми заплановано в сумі 4828,6 тис.грн. Як відзначив директор стоматології Сергій Бортняк, дана програма унікальна навіть для всієї країни. Коллеги з інших міст підтверджують, що в них немає від міської влади такої суттєвої соціальної стоматологічної допомоги населенню. Додамо, що в інших містах відбувається замовлення стоматологічних послуг із зубопротезування в межах до 500 тис. грн.

Торкнулися й теми початку роботи комунальних кабінетів дитячої стоматології. Особливу увагу потрібно буде приділити інформуванню населення про початок їх роботи, щоб уникнути непорозуміння серед пацієнтів.

Міському голові та гостям провели ознайомчу екскурсію деякими відділеннями, показали найкращі досягнення колективу. Підсумовуюч зустріч, міський голова Володимир Чепурний подякував усьому персоналу за якісну роботу та побажав подальшого процвітання підприємству.

Довідково:

Штат співробітників поліклініки становить 227 осіб, з яких: 58 лікарів, з них 14 - молоді фахівці, зі стажем роботи до 5-и років; 58 медичних сестер; 28 зубних техніків і 83 обслуговуючого персоналу. Середньомісячна заробітна плата становить 4362,56 грн. За 35-ти річну діяльність колектив поліклініки напрацював досвід і визнання своїх пацієнтів не тільки міста та країни, а й серед іноземних громадян.

У лікувальних кабінетах загальною площею понад 2000 кв.м, оснащених сучасним обладнанням, працюють висококваліфіковані лікарі-стоматологи, які пройшли спеціальну підготовку і атестацію за спеціальностями: дитяча, терапевтична, ортопедична стоматологія, пародонтологія та хірургічна стоматологія.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 14 травень, вівторок 2024
вчора, 13 травень, понеділок 2024
11 травень, субота 2024
10 травень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок