В Бердянську зафіксований черговий випадок кримінальної відповідальності за несплату аліментів

По матеріалам пресс-службы прокуратуры
14.09.2018 · 14:19 · переглядів - 2494

Бердянським міськрайонним судом засуджено мешканця м. Бердянськ за злісне ухилення від сплати аліментів на утримання своїх трьох неповнолітніх дітей.

В Бердянську зафіксований черговий випадок кримінальної відповідальності за несплату аліментів

Так, обвинувачений знаючи про наявне рішення суду яким його зобов’язано сплачувати щомісячно ½ доходу колишній дружині на утримання спільних трьох дітей, з 2013 жодної виплати не зробив, заборгованість обвинуваченого склала понад 50 тис. грн.

Як з’ясувалося в ході судового слідства обвинувачений, а ні в грошовій, а ні в будь-якій іншій формі участі в житті дітей взагалі не приймав з 2013 року. Свою поведінку обвинувачений пояснив, відсутністю коштів для дітей колишньої сімї, враховуючи наявність в нього нової сімї де також вже є спільна дитина. Крім того, на теперішній час він з другою дружиною очікує ще на одну дитину, тому коштів зазвичай гостро невистачає.

Однак в суді встановлено, що обвинувачений неодноразово письмово попереджувався державним виконавцем про кримінальну відповідальність за ухилення від сплати аліментів. Також, встановлено, що обвинувчений систематично, надає послуги підряду в сфері будівництва та отримує за це плату.

Обвинувачений, за наявності беззаперечних доказів, вину у скоєнні інкримінованого злочину визнав повністю, обіцяючи перераховувати кошти на утримання трьох дітей.

За вироком суду обвинуваченого засуджено до 1 року обмеження волі, та з урахуванням відсутності в нього судимостей, щирого каяття, судом встановлено випробувальний  термін 1рік  та 6 місяців.

Прокурор Бердянської 
місцевої прокуратури
молодший радник юстиції

Валентина  Ємельяненко




Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок