Круглий стіл з приводу намірів “Азмолу” зберігати та регенерувати виробничі відходи

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
04.10.2018 · 15:20 · переглядів - 959

Під головуванням Григорія Горячова в мерії відбувся круглий стіл за участі фахівців Азмолу, санстанції, водоканалу, громадськості та депутатів. Майже півтори години тривало обговорення, однак в підсумку порузуміння між сторонами досягти не вдалось.

Круглий стіл з приводу намірів “Азмолу” зберігати та регенерувати виробничі відходи

Заступник директора Азмолу фахівець нафто-хімічної галузі з науковим ступенем Віктор Гуменний на початку засідання розповів про наміри підприємства, які викликали резонанс серед громадськості.

На сьогоднішній день підприємство випускає ті ж самі види мастил, які випускались на державному підприємстві, але в менших обсягах. Виробнича діяльність заводу здійснюється у відповідності із законодавством. З травня минулого року в газеті “Південна Зоря”, “Бердянські відомості” публікувались оголошення з приводу проведення громадських слухань. Організатором слухань виступало міністерство екології. Вони відбулись 7-го вересня. Відходи від мастильних матеріалів не відносяться до категорії хімічних. Підприємство планує отримати ліцензію на регенерацію мастил. Технологічна очистка забруднених засобів буде проводитись в спеціальному розчині. Відпрацьовану рідину зберігатимуть у нафтоловушці. Проби води проходитимуть перевірку на “Бердянськводоканалі”. Після отримання позитивних висновків вода буде направлятись на міські очисні споруди. В підсумку, цей мильний розчин може бути чистішим за відходи з домогосподарства, - повідомив Віктор Гуменний.

Головний санітарний лікар міста Олександра Кікарош повідомила, що на даний момент жодних відхилень по екологічним нормам в діяльності підприємства не зафіксовано.

Громадські активісти Іван Харченко та Ігор Касьянов поставили ряд запитань з приводу законності проведення громадських слухань, оскільки протоколу і відео, як того вимагає законодавець, не оприлюднено. Крім того, є питання по берегозахисній смузі, оскільки за відсутності ПЗС жодних дозволів в двокілометровій зоні від урізу води видаватись не може. Тому активісти наполягають на необхідності дотримання законодавства, проведення публічного обговорення та ознайомлення зі станом техніки та споруд, які планується використовувати в процесі діяльності підприємства.

На комісію завітали і депутати міської ради — Жанна Безродня, Іван Братеньков, Сергій Мартинов та Микола Рудницький представляли мікрорайони Азмол та Ліски. Взяв участь в роботі круглого столу і Віктор Цуканов. Відзначимо, що всі депутати, окрім Сергія Мартинова, своїми виступами та доповненнями продемонстрували підтримку представникам Азмолу.

В підсумку засідання завершилось без ухвалення консолідованого рішення. Заступник міського голови Григорій Горячов повідомив, що відвідати територію підприємства активісти зможуть, коли на заводі оголосять “День відкритих дверей”.

Тэги: АЗМОЛ



Останні новини Бердянська
вчора, 23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок