2-0 – Апеляційний суд підтвердив незаконність Постанови Бердянської окружної комісії

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
22.03.2019 · 09:06 · переглядів - 2023

Апеляційний адміністративний суд м. Дніпро підтвердив незаконність Постанови окружної комісії про формування виборчих дільниць в Бердянську.

2-0 – Апеляційний суд підтвердив незаконність Постанови Бердянської окружної комісії

Рішення Бердянської окружної комісії не реєструвати кандидатур до виборчих дільниць від двох кандидатів в Президенти, другий суд визнає незаконним. Нагадаємо, 17 березня Запорізький окружний адміністративний суд визнав незаконною Постанову окружною виборчої комісії “Про затвердження складу дільничних виборчих комісій та розподілу невикористаних квот”. Голова комісії Олег Новіков оскаржив це рішення в апеляції, що викликало шквал невдоволення членів комісії, адже тервиборчком не було проінформовано належним чином і питання не винесено на голосування.

21 березня  Апеляційний адміністративний суд м. Дніпро поставив крапку в цій історії – Постанову окружної комісії виборчого округу №78 від 12 березня визнано незаконною. Тепер, за 9 днів до виборів, тервиборчком має заново провести процедуру формування дільничних виборчих комісій, але вже з урахуванням кандидатур від двох кандидатів в Президенти. Згідно чинного законодавства всі кандидати на посаду Президента мають рівні права і керівний склад виборчих комісій має формуватись за квотним принципом.

За наявною у нас інформацією представники одного з кандидатів в Президенти, кандидатур до дільничних комісій від якого незаконно не зареєстрували, планують подати заяву до поліції на голову окружної виборчої комісії Олега Новікова за перешкоджання виборчому процесу.

Тэги: выборы 2019



Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок