Верховний суд відмовився забороняти роботу аудиторів ПриватБанку за вимогою Коломойського

По матеріалам Громадського
19.06.2019 · 11:18 · переглядів - 397

Верховний суд не підтримав скаргу Ігоря Коломойського та відмовився визнавати недійсними договори Міністерства фінансів, Національного банку та ПриватБанку, які ті уклали з міжнародними компаніями, які проводили аудит ПриватБанку після націоналізації

Верховний суд відмовився забороняти роботу аудиторів ПриватБанку за вимогою Коломойського

Про це повідомляє Finbalance з посиланням на рішення суду.

Зокрема, Коломойський намагався заблокувати співпрацю між Нацбанком, ПриватБанком та аудиторською компанією Kroll, яка довела виведення з банку напередодні націоналізації близько 5,5 мільярдів доларів.

Зазначається, що у 2017 році Коломойський домігся заборонити цю співпрацю у Солом'янському суді Києва, однак це рішення суду згодом скасували в апеляційному суді. Коломойський оскаржив рішення Апеляційного суду у Верховному суді, однак безуспішно.

Нагадаємо, що після націоналізації ПриватБанку НБУ замовило дослідження міжнародної аудиторської компанії Kroll. Kroll за результатами аудиту повідомила, що колишні менеджери ПриватБанку вивели понад 5,5 мільярдів доларів. Кредити, які видавав ПриватБанк юридичним особам, використовувались для придбання активів та фінансування бізнесу екс-акціонерів та груп пов’язаних з ними осіб в Україні та за кордоном. Схема діяла близько 10 років.

Напередодні заступниця голови ПриватБанку повідомила, що компанії, пов’язані з Коломойським, винні ПриватБанку 240 мільярдів гривень.

Раніше стало відомо, що через пов’язані з Коломойським офшорні компанії з ПриватБанку виводили 470 мільярдів доларів протягом 2006-2016 років. Такі дані наведено у позові ПриватБанку проти Коломойського у США.

23 травня стало відомо, що ПриватБанк подав позов проти Ігоря Коломойського до суду у США. У коментарі до позову, прес-служба банку повідомила, що у позові хоче стягнути з Коломойського «кілька сотень мільйонів доларів».

Зазначимо, що паралельно між ПриватБанком та Коломойським тривають судові позови у Високому суді Лондона. 20 грудня 2017-го Високий суд Лондона вирішив арештувати активи Коломойського і Боголюбова у всьому світі на суму понад $2,5 млрд.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок