«Безглуздий набір букв». Москва висміяла заяву Зеленського

По матеріалам Громадського
22.08.2019 · 10:12 · переглядів - 1526

У Міністерстві закордонних справ РФ вважають безглуздою заяву президента України Володимира Зеленського про умови повернення Росії у «Велику вісімку»

«Безглуздий набір букв». Москва висміяла заяву Зеленського

Про це заявила речниця МЗС РФ Марія Захарова.

Раніше Зеленський заявив, що повернення Росії до «Великої вісімки» можливе лише за умови повернення Україні анексованого Криму, припинення війни на Донбасі та звільнення українських політв’язнів і моряків.

Коментуючи цю заяву Захарова написала: «Шановний пане Президенте України, Вам підсунули позбавлений сенсу набір літер... Щодо сигналів. Їх чекають від Вас. І не в соцмережах, а в реальності».

Захарова наголосила, що Росія і так перебуває у порядку денному центральних світових форумів, адже учасники цих форумів обговорюють її регулярно. 

«Ваші радники розуміють міжнародні майданчики, форуми і клуби, то найвищий є все ж таки Радбез ООН, де Росія бере участь і в формуванні порядку денного, і в реалізації світової політики. Не треба ображати центральний орган Організації Об’єднаних Націй, чиї рішення є обов’язковими для виконання», — зазначила вона. 

«Буду Вас по-братськи періодично консультувати, доки Ви не укомплектували МЗС України. А то ніяково навіть: нібито, знову ж по-братськи, хотіли нас потролити, а вийшло як завжди, хоч і по-братськи», — додала речниця МЗС Росії.

МЗС України - союзникам: Давайте змусимо РФ поважати світовий порядок

Реагуючи на чергову заяву президента США Дональда Трампа про те, що Росію треба повернути в G7 і відродити Велику вісімку, а також на риторику французького лідера Еммануеля Макрона на адресу Москви, українське посольство у Вашингтоні опублікувало заяву з висловленням стурбованості такими процесами, повідомляє ЛІГА.net.

"Звертаємо увагу, що Росію позбавили права бути членом цього почесного клубу через незаконну анексії Криму та застосування сили в порушення норм і принципів міжнародного права", - підкреслили в МЗС.

Дипломати нагадали, що окупація українського півострова триває, а ситуація з правами людини там і в РФ "неухильно погіршується", як і триває російська агресія в Донбасі.

У дипмісії закликали лідерів країн-членів Великої сімки "не відступати від своєї принципової позиції і спільними зусиллями змусити агресора поважати світовий порядок і повернутися до конструктивного поведінці".



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок