Замість розірвання договору з тепломережею – декларативний намір зміни монополіста

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
17.12.2021 · 12:43 · переглядів - 5697

Позачергова сесія міської ради розглянула петицію Володимира Мезенцева і рішенням сесії задекларувала намір розірвання договору з тепломережею

Замість розірвання договору з тепломережею – декларативний намір зміни монополіста

Цілком очікувано міська влада спробувала уникнути відповідальності за розв’язання вкрай болючого соціального питання щодо взаємовідносин з тепломережею. Проведений круглий стіл, а до цього – масове невдоволення містян, висловлене на засіданні комісії з питань ЖКГ та підтримана бердянцями петиція чітко продемонстрували загальний настрій громадян розірвати відносини з монополістом і переглянути процедуру нарахувань за абонентську плату.

Усні заяви т.в.о. міського голови Олександра Свідло, начебто, не суперечили настроям громадян. При цьому запропонований проект рішення, який було винесено на розгляд сесії міської ради, повну відповідальність перекладав на громадськість.

Так, сьогодні розпорядженням міського голови буде створено дві робочі групи, до складу яких увійдуть представники громадськості та депутати. Перша – до 22-го грудня має визначити алгоритм проведення загальних зборів громадян в кожному з ОСББ. В основі цього пункту закладається потенційний конфлікт між власниками автономного опалення та централізованого теплопостачання.

Друга робоча група займатиметься питанням можливості розірвання договору з тепломережею. В першій редакції запропонованого проекту рішення повна відповідальність за перевірку технічного стану тепломережі всього майна цілісного майнового комплексу тепломережі, можливість розірвання договору та утворення нового комунального підприємства перекладалась на громадськість. Після внесених змін відповідальність за даний вид робіт нестимуть профільне управління та заступник міського голови з членами робочої групи.

Крім того, окремим пунктом задекларовано намір розробки програми з теплозабезпечення міста. Даний документ, на основі розробленої схеми теплопостачання міста має визначити, в який спосіб Бердянськ може відмовитись від послуг монополіста. Котельні для ОСББ чи встановлення індивідуального опалення, чи інший варіант, який допоможе зняти соціальну напругу та вирішить проблему теплопостачання.

В будь-якому випадку, своїми рішеннями влада спробувала знизити градус невдоволення політикою тепломережі сьогодні і в декларативній формі заявила намір вирішувати гостру проблему взаємовідносин з БПТМ.




Останні новини Бердянська
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024
16 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок