Суд продовжив арешт усім чотирьом ймовірним виконавцям вбивства «Сармата»

По матеріалам Громадського
18.01.2019 · 08:46 · переглядів - 1624

Печерський районний суд Києва продовжив термін тримання під вартою чотирьом ймовірним виконавцям вбивства Віталія Олешка «Сармата»: Максиму Владимиренкову та Олександру Обухову на 1 місяць, Артему Матюшину та Миколі Ломаці — на два. Про це повідомляє кореспондентка Громадського із зали суду

Суд продовжив арешт усім чотирьом ймовірним виконавцям вбивства «Сармата»

Прокуратура наголошувала на ризиках втечі підозрюваних, переховування від слідства. Адвокати просили відмовити у задоволенні клопотання, наголошуючи на тому, що їх підзахисні мають міцні соціальні зв'язки та не збираються тікати.

Підозрювані підтримали адвокатів.

Також Печерський районний суд Києва продовжив тримання під вартою Михайлу Сігіді — ймовірному організатору вбивства активіста Віталія Олешка — до 17 березня.

Нагадаємо, 31 липня в день вбивства Віталія Олшека поліція затримала чотирьох підозрюваних у вбивстві «Сармата» Артема Матюшина, Олександра Обухова, Миколу Ломаку та Максима Владимиренкова.

За даними слідства, 30 липня чотири підозрювані групою прибули до Бердянська на автомобілі Mazda.

Впродовж дня машина була помічена біля будинку Віталія Олешка.

Наступного дня двоє з підозрюваних Матюшин та Ломака, пересіли у «Таврію» і після скоєння злочину тікали на цьому авто до вулиці Ямбольська, де їх очікувала Mazda, в якій перебували Обухов та Владимиренков.

Матюшин та Ломака покинули «Таврію», залишивши там рушницю, з якої було вчинено вбивство. На Mazda чоловіки вчотирьох вирушили до Дніпра та були затримані у Василівці.

Наприкінці серпня один з чотирьох підозрюваних Артем Матюшин зізнався у скоєному та дав викривальні покази на ймовірного організатора злочину — бердянського бізнесмена Михайла Сігіду. Його затримали на початку вересня. 3 січня запорізький апеляційний суд відхилив скарги захисників Сігіди з проханням звільнити підозрюваного з під варти.

У грудні стало відомо, що ймовірним замовником вбивства є дніпровський бізнесмен Євген Бродський.

18 грудня Бродського взяли під варту два місяці без можливості виходу під заставу.

26 грудня начальник кримінальної поліції України В’ячеслав Аброськін в інтерв’ю Громадському назвав прізвище нового фігуранта справи вбивства учасника бойових дій, активіста Віталія Олешка «Сармата». Ним виявився 37-річний мешканець Дніпра, колишній представник батальйону «Торнадо» Віктор Власюк. Він за даними слідства очолює злочинне угруповання Дніпра, до якого входили ймовірні виконавці вбивства Віталія Олешка, теж колишні «торнадівці». Попередньо до Бердянська виїжджала ще одна група, яка стежила за Олекшком. У складі неї також був Олександр Обухов.

8 січня апеляцію у справі ймовірного виконавця вбивства «Сармата» Обухова перенесли через те що в адвоката закінчились повноваження.




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок