Навіть в окупації 50% школярів Бердянська вивчають українську. Директорці-зрадниці з ЗОШ №1 довелося виправдовуватись

Бердянськ 24
24.10.2023 · 21:49 · переглядів - 2214

Ми багато чого бачили дивного у виконанні росіян. Ще один пункт до колекції. Свіжий виступ від абсолютної колаборантки, новоспеченої «депутатки» окупаційної ради міста і просто слабкого педагога Тетяни Дубінської. Вона почала виправдовуватись перед пропагандистами за знання, які дає її ж школа.

Навіть в окупації 50% школярів Бердянська вивчають українську. Директорці-зрадниці з ЗОШ №1 довелося виправдовуватись

Росіяни поки що дозволили мінімально вивчати українську мову в окупованих школах. І вже пожалкували

Чи в якості експерименту, чи в форматі загравань з окупованим населенням півдня України, але перед стартом навчального року рашисти провели опитування: чи бажають школярі вивчати українську мову? І результати виявилися дуже цікавими. Навіть в умовах постійного ризику для життя, тотального пресингу за національною ознакою, 46% школярів і батьків висловилися за уроки рідної мови. Так, це пару годин на тиждень, але все ж таки…

А пропагандисти одразу ж почали атакувати. Очевидно, що в їх головах не вкладається: регіон з високим відсотком російськомовного населення, «визволили», а тут вони не бажають забувати українську – як так? Виправдовуватися доводиться саме вчителям-колаборантам, і виглядає це максимально ніяково.

скріншот

 

- Это нє фіга в кармані, нє тіхій протєст, как может показаться, - Дубінська z-пропагандистам

Да, так виглядає частина прямої мови директора проросійського закладу, створеного на базі ЗОШ №1. Таким чином Тетяна Дубінська намагається пояснити, чому вона, по суті, звичайна зрадниця, а переважна більшість бердянців та їх дітей – нормальні люди.

Это не фига в кармане, не тихий протест, как может показаться. Просто этот модуль выбирают в основном старшеклассники, которые уже привыкли к предмету, так им удобнее. А русский язык никуда не делся: на нем обучают по остальным дисциплинам. Кроме того, русскоязычной орфографии, пунктуации, стилистике и морфологии уделяют пять часов в неделю, литературе – три, - виправдовується перед російською аудиторією Дубінська.

Нова членкиня «єдіной росії» також наговорила, що раніше  перехоплювала записки дітей російської мовою, але з українськими літерами. І це, на її думку, жах. Отже, в схибленій уяві фашистки масові вбивства – не жах, а українські літери – жах.

В тому ж матеріалі її подруга по зраді завуч школи Ольга Головченко, яка раніше викладала українську (!) мову, бідкається, що переведений з російської Пушкін – це те, що, «м’яко кажучи, її серйозно засмучувало».

І це дійсно засмучує. Причому факт, що представники інтелігенції виявилися топовими колаборантами, викликає подив на рівні того, що наших дітей виховували люди з критично низьким інтелектом. Бо цивілізована, розвинена людина може лише жалкувати, що в її арсеналі немає якоїсь мови: української, англійської, португальської, китайської і т.д.

Кричати про те, що «я всєгда гаваріл на руском, і не собіраюсь нічєво учіть» може слюсар Ваня з умовного Новгороду, його ватний двоюрідний брат з бердянської Слобідки. А підтримувати їх в цьому будуть «педагоги» Дубінська та Головченко, яких, нажаль, колись допустили до виховання дутей.

скрин с источника

 

росія знищила саме російськомовні регіони України. Їх війна не про «язык»

Сусідні варвари постійно прикривають свої криваві наміри. І мовне питання – чи не найпопулярніше в списку «відмазок».

Ми впевнені, що відсоток порядних українців абсолютно рівний як від східних і до західних кордонів, так і з півдня на північ. А от історичний контекст зумовив мовні відмінності. На сході більше «языка» і суржика. І росіяни в своїх суто імперських мареннях банально використовують фактор «защітім рускій язик» через таких примітивних і простих, як стілець, живих інструментів по типу Дубінської і Головченко.

Якщо у двох цих подруг запитати: а чому захисники-росіяни знищили сотні міст і зламали мільйони людських доль саме в більш російськомовних сході і півдні України? Більш ніж вірогідно що на чисто літературній почуємо те саме: «М-м-м, а-а-а, е-е-е, ето нє фіга в карманє, ето другоє»…

Справжні причини нападу набагато простіші і жахливіші. Розповіді про мову і захист «рускоговорящіх» - десь в третій сотні причин.

третий скрин с сайта

 

Українці прекрасно навчаються іноземним мовам на Заході. А деякі, чомусь, не могли опанувати українську?

«Бердянськ 24» нещодавно запускав опитування: наскільки прокачалися в іноземних мовах емігранти і в який спосіб: спілкування з носіями, курси, онлайн-методики?

Результат: майже 100 відсотків досягли помітного прогресу. Розуміють, спілкуються і т.д.

І є переконання, що деяка частина також раніше могла видати: «я нє учіл мову, вона складна, я всєгда общался на русском»…

Тобто розуміти, поважати і не підгорати від української – складно. А опанувати за рік-два німецьку, чеську, іспанську – будь-ласка? Як так виходить?

Тому всі маніпуляції стосовно української – це, знову ж таки, лише привід. Для побутових сварок, для скандалів, для війни врешті решт. Просто привід, а не зміст.

Знання інших мов – крутий скіл, знання  своєї – ще крутіший. Ваня з Новгороду з цим не погодиться. Йому достатньо однієї – російської з матами і помилками, а от школярі з окупованого Бердянська впевнені, що вони хочуть знати якомога більше. А українська їм точно знадобиться.

І навіть педагоги-зрадники цієї впевненості не зламають.

До речі, Дубінська жаліється, що лише 5 з 60 вчителів ЗОШ №1 залишися працювати з окупантами. Промовистий показник. Чи не так?




Останні новини Бердянська
вчора, 26 липень, п'ятниця 2024
25 липень, четвер 2024
24 липень, середа 2024
23 липень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок