Шквал запитань, скарг і відвертого невдоволення. Зустріч мера в Нагірній частині міста

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
13.12.2017 · 09:02 · переглядів - 2506

Серія звітних зустрічей міського голови Володимира Чепурного добігає до завершення. Напевно, одна з найважчих з них для міського голови та його команди відбулась в Нагірній частині.

Шквал запитань, скарг і відвертого невдоволення. Зустріч мера в Нагірній частині міста

Актова зала ЗОШ№5 була переповнена мешканцями мікрорайону. Традиційно міський голова розповів про основні види робіт, які виконуються в місті і безпосередньо в мікрорайоні. Так, Нагірній частині міста за минулий рік було зроблено наступне:

  • В ЗОШ №3 замінено вікна і двері на загальну суму 3,8 мільйона гривень, оновлено матеріально-технічну базу, розробляється проект реконструкції стадіону ЗОШ №3;
  • в ЗОШ №5 замінено вікна та двері на 1,7 мільйона гривень, закуплено комплект обладнання для їдальні;
  • дитячий садок №20 — відкрито групу з інклюзивним навчанням,триває ремонт котельної;
  • дитячий садок №40 — оновлено обладнання для харчоблоку, встановлено пластикові вікна в залі, змонтовано сонячні колектори — загальна сума 1,7 мільйона гривень.
  • в реорганізований будинок дитячої та юнацької творчості придбано меблі, 2 тенісних столи, замінено вікна та ін.;
  • капітально відремонтовано дорожнє покриття по Софіївській та Довганюка. Поточний ремонт — Ломоносова, Ціолковського, Волонтерів, Софіївської та ін.;
  • відновлено 1000 метрів зовнішнього освітлення.

Блок запитань і відповідей тривав майже півтори години

В черговий раз мешканці міста дорікнули меру про невідповідність його слів реальності. Все розпочалось з того, що міському голові поставили запитання, коли буде відремонтовано цілий ряд доріг в приватному секторі мікрорайону. Ремонт на деяких з них мер обіцяв під час попередньої зустрічі в мікрорайоні в минулому році. Ми вже неодноразово відзначали, що Володимир Чепурний роздає щедрі обіцянки на зустрічах з людьми. На другий рік каденції нинішнього очільника міста люди починають запитувати, коли буде реалізовано все, що наобіцяли під час виборної кампанії і вже в якості мера? Враховуючи чутливість мера до будь-якої критики, вже на другому запитанні про те, коли ж розпочнеться реалізація обіцяного, Володимир Чепурний вибухнув і в традиційній для себе манері роздратовано відмовився відповідати на запитання. Основна думка по ремонту доріг: "в Бердянську 450 км дорожнього покриття все відремонтувати ми не зможемо". Нагадаємо, що під час звітної зустрічі на Слобідці мер обіцяв до 2020-го року завершити капітальний ремонт всіх доріг в місті.

Після ремонту доріг меру нагадали й інші його передвиборні обіцянки. Виявляється на зустрічах з людьми в 2015 році Володимир Чепурний не тільки обіцяв запобігти збільшенню тарифів на воду (відповідний відеофрагмент ми неодноразово публікували в наших матеріалах), а ще й брав на себе функції організації, яка не підзвітна міській владі — БМРЕМу. Зокрема, люди нагадали, що нинішній мер обіцяв замінити підстанцію на одному з житлових будинків мікрорайону, на що мер дав абсолютно логічну відповідь — "БМРЕМ нам не підконтрольна..." В цьому ключі постає запитання, навіщо давати обіцянки, які знаєш заздалегідь, що не виконаєш?

Ще одна з передвиборчих обіцянок — облаштувати в мікрорайоні амбулаторію. Люди знову звернулись до мера з проханням знайти можливість відкрити медичний пункт. Амбулаторія на бульварі Шевченко, до якої приписані мешканці Нагірної частини, розташовується далеко і пенсіонерам та хворим дуже важко туди добиратись. Міський голова та його заступник Юлія Дойнова відзначили, що такий намір у влади є однак реалізувати його дуже важко, тому що поблизу відсутнє придатне приміщення комунальної власності.

Серія запитань і відповідей тривала достатньо довго. Основний підсумок: серед мешканців мікрорайону з'явилось чимало людей, які вимагають реалізовувати обіцяне. На цьому б влада мала зробити якісь висновки, однак, події останнього часу підтверджують, що нинішня команда не здатна аналізувати і визнавати власні помилки і може діяти лише з позиції сили.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок